avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Contractor petrolist - taxe impozite
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Contractor petrolist - taxe impozite

Buna ziua,
Ma numesc Sebastian. Am fost angajat timp de 14 ani la o firma de servicii in domeniul petrolier in strainatate (muncitor pe platforma petroliera). Din anumite motive nu mai pot ramane angajat la aceasta companie. Solutia este sa devin contractor, platit cu ziua.
Pentru aceasta trebuie sa imi fac o firma in tara sau strainatate, cam asta imi spune firma la care doresc sa lucrez.
Ideal pentru mine ar fi sa nu platesc nici un fel de taxe, sau sa fie cat mai mici (daca trebuie sa platesc ceva prefer sa platesc statului roman).
Intrebarea mea pentru dumneavoastra este cum reusesc sa fac acest lucru?
SRL, firma offshore, PFA?
- domiciliul il voi avea in Romania.
- munca se desfasoara in UE, Orientul Mijlociu, Africa.
- firma care ma va contracta are sediul in Anglia.

Am gasit un tip ce intreba cam aceeasi chestie pe alt site, dar raspunsul cu "activitati dependente" nu cred ca se prea potriveste in cazul meu: [ link extern ]

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Manuela Franciuc , Consultant fiscal 13:49, 25 Noiembrie 2013
1. Din punct de vedere TVA : Firma din Anglia cu care veti avea contract este persoana impozabila din punct de vedere TVA? IN cazul in care raspunsul este "da" , atunci locul prestarii serviciilor este unde beneficiarul isi are stabilit sediul activitatii economice, iar dvs nu va trebui sa ii facturati cu TVA.
2. Din punct de vedere al impozitului pe profit, respectiv pe venit:
Plafonul pentru microintreprinderi este de 65000 euro la cursul de la 31 decembrie an precedent ( in 2013 fiind de 287000 lei); impozitul pe care va trebui sa il platiti in acest caz este de 3 % la facturile emise.
Daca aveti de facturat o suma mai mare decat 65000 de euro pe an sunteti obligat sa platiti impozit pe profit ( 16 % la diferenta dintre venituri si cheltuieli).
Daca veti infiinta PFA va trebui sa platiti 16% la diferenta dintre venituri si cheltuieli.
Ideea e ca daca nu aveti contract de munca in tara, va trebui sa platiti si CAS la venituri.
Sfatul meu este sa infiintati o firma, si in functie de cifra de afaceri estimata va alegeti tipul de impozit platit, plus ca va puteti angaja pe propria firma, fiind astfel asigurat si din punct de vedere al Casei de Sanatate si al Casei de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe pfa Grigorash Grigorash Recent am primit o propunere de colaborare de la o firma internationala de service in industria petroliera. Firma nu are filiala in Romania si activitatea se ... (vezi toată discuția)
Ofer servicii pentru o firma din franta si primesc lunar o suma de 1500 euro marchis_andrei marchis_andrei Salutare! Inainte sa va scriu am cautat pe google de \'\'mi-au sarit capacele\'\' Treaba este ca am gasit o gramada de raspunsuri diferite si nici unul nu ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit sau impozit pe veniturile microintreprinderilor consttantin consttantin Buna seara, As avea nevoie de ajutor la incadrarea corecta din punct de vedere fiscal a unei operatiuni. Mai exact, iata cum stau lucrurile: O societate ... (vezi toată discuția)