avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit pe profit sau Impozit pe veniturile ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit pe profit sau Impozit pe veniturile microintreprinderilor

Buna seara,

As avea nevoie de ajutor la incadrarea corecta din punct de vedere fiscal a unei operatiuni. Mai exact, iata cum stau lucrurile:
O societate comerciala A (SRL), infiintata in 2014, neplatitoare de tva, platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor(datele au fost transmise de Registrul Comertului catre ANAF si acum asa figureaza pe site-ul Ministerului de Finante),cod caen: 8220-"Activitati ale centrelor de intermediere telefonica(call center)", intentioneaza sa desfasoare urmatoarea activitate: va incheia un contract de prestari servicii cu o firma B din Italia. Serviciile prestate constau in gasirea de noi clienti(din Italia) pentru aceasta firma B, prin intermediul apelurilor telefonice efectuate din Romania in Italia. In cazul in care clientul din Italia este convins de utilitatea produsului si serviciului oferit de firma B, acesta incheie un contract cu firma B. Firma B considera aceasta operatiune un succes si plateste firmei A din Romania o suma de bani convenita prin contractul de prestari servicii.
Eu am gandit-o asa: firma A pana la atingerea plafonului de 65000 euro ramane neplatioare de tva, dar pentru prestari servicii intracomunitare se va inregistra conform Art 153 alin.1 CF in Registrul Operatorilor Intracomunitari (va depune 091 si 095), va factura fara tva(cu mentiunea :neimpozabil in Romania) catre firma B( care comunica un cod valid de tva), si aceasta va plati prin virament bancar.
Nelamurirea mea: Fiscul poate incadra acest serviciu prestat de firma A din Romania la consultanta astfel incat firma A sa fie obligata sa treaca la impozit pe profit inainte de atingerea plafonului de 65000 euro?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: consttantin , utilizator 08:32, 6 Iulie 2014
Cred ca nu la acest tip de serviciu s-au gandot legiuitorii cand au impus restrictii referitoare la incadrarea societatii ca microintreprindere.

Concluzia mea este ca nu trebuie sa aveti motive de ingrijorare; firma este microintreprindere.
Ultima modificare: Duminică, 6 Iulie 2014
Iulian MANEA, Contabil
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare din oficiu a inregistrarii in scopuri de t.v.a. Emil P Emil P Va prezentam urmatoarea speta: -Conform art.316,alin.11,lit.h Cod fiscal,societatii i se anulează din oficiu inregistrarea in scopuri de tva, intrucat ... (vezi toată discuția)
Firma de transport intracomunitar ASKIM3GET ASKIM3GET Buna seara Am infiintat o societate cu obiect de activitate transport intracomunitar de marfuri. Transportul se fa realiza din Italia catre alte tari din UE ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare laur17 laur17 Suntem o societate ce are ca obiect de activitate realizarea de site-uri web. Trebuie emisa o factura de prestari servicii (realizare site web) pentru un ... (vezi toată discuția)