avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Acordare tichete de masa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Acordare tichete de masa

Va rog sa imi spuneti daca o societate comerciala mai poate sa acorde tichete de masa daca este pe pierdere fiscala.
Ce conditii trebuie sa indeplineasca o SC ca sa poata acorda tichete de masa care sa fie deductibile fiscal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:56, 3 Septembrie 2015
Legea nr.142/1998
art.1
(1) Salariaţii din cadrul societăţilor comerciale, regiilor autonome şi din sectorul bugetar, precum şi din cadrul unităţilor cooperatiste şi al celorlalte persoane juridice sau fizice care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, denumite în continuare angajator, pot primi o alocaţie individuală de hrană, acordată sub forma tichetelor de masă. Tichetele de masă sunt emise fie pe suport hârtie, fie pe suport electronic, sunt destinate exclusiv alocaţiei individuale de hrană reglementate de prezenta lege şi sunt suportate integral pe costuri de angajator.
(2) Tichetele de masă se acordă în limita prevederilor bugetului de stat sau, după caz, ale bugetelor locale, pentru unităţile din sectorul bugetar, şi în limita bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate, potrivit legii, pentru celelalte categorii de angajatori.
.......
Multumesc pentru acest citat din lege.
Intrebarea a fost alta...daca ati putea sa imi raspundeti punctual la intrebare.
O societate comerciala mai poate sa acorde tichete de masa daca este pe pierdere fiscala?
O societate comerciala poate acorda tichete de masa chiar daca este pe pierdere fiscala.

Textul de lege prevede ca acestea se acorda in limita bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate, potrivit legii, pentru celelalte categorii de angajatori si nu in functie de profit sau pierderea acestora.

Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare tichete de masa emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu si eu ce conditii trebuie sa indeplineasca o firma pentru a acorda tichete de masa angajatilor. Am citi legea 142/1998 - Legea ... (vezi toată discuția)
Acordarea tichetelor de masa jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Da ca o societate comerciala nu are profit intr-o luna, poate acorda tichete de masa? Contravine acest lucru legii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Criteriul de acordare a tichetelor de masa de catre angajator ,.. Babuion Babuion As dori sa stiu care este criteriul de acordare a tichetelor de masa de catre angajator,daca este stabilit prin lege si daca aceasta poate fi impusa ... (vezi toată discuția)