avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, partaj

suntem de 22 de ani impreunaavem un copil de 21 ani,
in toti acesti ani sotia [inca]a muncit adunat vreo 2 ani ,
eu muncesc din 91 in aceasta casnicie,iar de un an platesc rate la o locuinta de serviciu care am reusit sa o cumpar pe 20 ani.
daca divortam cum ramane cu casa se imparteavand in vedere ca ea nu are nici un venit?
multumesc
Stimate domn,
Este bine sa stiti ca aveti si optiunea amiabila a divortului la mediator, care constituie varianta cea mai simpla, mai rapida (cca 30 de zile) si mai ieftina de divort.
In acest caz, trebuie doar sa stiti ce vreti si sa va exprimati clar doleantele.
Va puteti prezenta impreuna cu sotia la mediere, pentru a castiga timp, sau mediatorul ii va trimite o invitatie oficiala.
In cadrul procedurii, discutiile si negocierile vor avea loc pe baza nevoilor si intereselor fiecaruia dintre dv., divortul si partajul fiind doua aspecte distincte, care vor fi tratate separat.
Mediatorul va intocmi ACORDUL DE MEDIERE, care va contine concluziile sedintei. Acest acord trebuie incuviintat de instanta de judecata sau autentificat de un notar public si astfel se obtine hotararea de divort in conditiile negociate in cadrul procesului de mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cu 2 proprietati ladym7738 ladym7738 Am divorțat după 18 ani de căsnicie. Înainte de a mă căsători am primit de la serviciu un apartament. Când s-au dat apartamentele spre vânzare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - divort Emil27 Emil27 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sunt casatorit de 16 ani,am un baiat de 15 ani, insa vreau sa divortez, am mers cu sotia la un ... (vezi toată discuția)