buna ziua.am trait in concubinaj cu cineva,am ramas gravida.la inceput totul a fost bine.insa tatal copilului a plecat in alta tara iar acum refuza orice contact cu mine.refuza sa stie de copil.nu vrea sa il recunoasca.urmeaza sa nasc in martie.tatal va veni in tara prin iunie.in cazul in care tatal in continuare nu vrea copilul,chemandu-l in instanta pot sa ii cer sa recunoasca copilul in urma unui test adn ce dovedeste ca e si al lui si sa plateasca pensia alimentara? tatal copilului mi-a trimis declaratie in scris ca nu vrea sa stie nimic de copil si ca degeaba il chem in instanta ca nu se va prezenta.cum pot sa fac sa faca testul adn si ca copilul sa ii poarta numele urmand sa plateasca si pensia alimentara?el refuzand orice contact.se poate face ceva?daca il dau in judecata,el a zis clar ca nu se va prezenta ca nu ii pasa.eu ce pot sa fac? va rog frumos raspundeti-mi.va multumesc anticipat
@mirebire, in ce priveste numele macar cu el nu vor fi probleme, copilul va purta numele mamei ca parinte fata de care se stabileste prima data filiatia.
Doamna, aveti nevoie sa dovediti ca ati avut o relatie cu tatal in perioada preconceptiei bebelusului, daca nu se prezinta scspati de costul testului, dar avrti nevoie de dovezi solide xare sa convinga instanta ca el e tatal. Ca ex va ajuta mult si acele scrisori.
Ganditi-va bine la ce doriti pt copilul dvs, nu va pripiti.
La cum se aplica legea, riscul e mare sa aveti pensie pe hartie si copilul tata doar un nume pe certificatul de nastere.
oricum copilul va avea tata doar pe hartie,odata ce nu il intereseaza copilul acum nu il va interesa nici peste ani.si de razgandit...nu se va razgandi niciodata.de dovedit pot dovedi usor ca a fost relatie cu tatal,atat prin scris cat si prin martori..iar sa se razgandeasca tatal copilului si sa vrea copilul,e putin probabil.iar ca orice copil,merita si copilul un tata,indiferent cum e tatal.iar cum de bunavoie cum nu se poate,mergem in instanta.
Se pare ca nu ati inteles nimic din postarile anterioare. Trecerea tatalui in certificatul de nastere nu inseamna ca acel copil va avea tata "doar pe hartie". Nu ati inteles faptul ca, in momentul in care tatal va fi trecut pe hartie, va trebui sa stati la mana tatalui, sau sa-l luati de unde nu e, caci veti avea nevoie de acordul lui in toate hotararile referitoare la copil.
am inteles si stiu asta ca daca voi scrie tatal in acte voi depinde de el...dar pana va aparea in acte voi parcurge intr.un proces foarte lung deoarece tatal nu o sa apara niciodata la proces iar ca sa fie de acord sa apara in acte va fi un miracol.tocmai de aceea vreau sa il chem in instanta sa aibe copilul tata.da,o sa depind de tatal copilului orice pas voi face dar macar copilul va avea tata.va fi un proces lung pentru ca tatal nu va apare in veci la proces,mi-a scris de mai multe ori ca degeaba il dau in judecata ca pe el nu il.intereseaza..asa ca ma voi lupta singura pentru ca copilul meu sa aibe parinti.
Asa e corect, ca fiecare copil sa aiba parinti, insa a avea copilul parinte, un tata , e ceva diferit fata de un nume trecut la rubrica tata in certificat. Macar pensie sa plateasca...
Despre paternitate
Calin2130
Buna ziua.Speta este in felul urmator:
Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)