buna ziua.am trait in concubinaj cu cineva,am ramas gravida.la inceput totul a fost bine.insa tatal copilului a plecat in alta tara iar acum refuza orice contact cu mine.refuza sa stie de copil.nu vrea sa il recunoasca.urmeaza sa nasc in martie.tatal va veni in tara prin iunie.in cazul in care tatal in continuare nu vrea copilul,chemandu-l in instanta pot sa ii cer sa recunoasca copilul in urma unui test adn ce dovedeste ca e si al lui si sa plateasca pensia alimentara? tatal copilului mi-a trimis declaratie in scris ca nu vrea sa stie nimic de copil si ca degeaba il chem in instanta ca nu se va prezenta.cum pot sa fac sa faca testul adn si ca copilul sa ii poarta numele urmand sa plateasca si pensia alimentara?el refuzand orice contact.se poate face ceva?daca il dau in judecata,el a zis clar ca nu se va prezenta ca nu ii pasa.eu ce pot sa fac? va rog frumos raspundeti-mi.va multumesc anticipat
Deci, in final, desi stiti ca o sa aveti doar probleme dupa trecerea tatalui in certificatul de nastere si desi stiti ca procesul va fi unul lung si costisitor, adica desi stiti ca aveti mai mult de pierdut decat aveti de castigat, sunteti convinsa ca aceasta este calea de urmat.
..da.stiu ca va fi un proces lung si costisitor..dar decat sa ma judece copilul peste ani ca el nu are tata,da prefer sa lupt indiferent cum va fi.orice copil merita parinti.sau daca va urmez sfatul si nu chem tatal copilului in.instanta pentru recunoasterea copilului....peste
ani cand ma va intreba copilul el de ce nu are tata,ce voi putea sa ii raspund?ca nu.te-a vrut?.ma scuzati,dar prefer sa ii raspund ca mama a facut tot.posibilul sa iti ai tatal alaturi..si ma scuzati dar orice copil,are dreptul de a cunoaste parintele si de a-l avea alaturi,indiferent de situatie.
Sa vezi ce interesant va fi cand va va judeca pentru ca il are pe respectivul trecut in certificat
si-i poarta numele desi nu-l considera tata :))
Oricum ati lua-o, nefiind o familie ideala nici pe departe, veti fi judecata. Incercati sa limitati motivele pentru care veti fi judecata la actiunile dvs nu le mai luati in seama dvs si pe cele ale tatalui biologic.
Despre paternitate
Calin2130
Buna ziua.Speta este in felul urmator:
Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)