avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Abuz in serviciu, trafic de influenta sau sunt eu de ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Abuz in serviciu, trafic de influenta sau sunt eu de vina ?

Buna ziua .dupa acest sper scurt istoric al evenimentelor as vrea sa ma sfatuiti ce e mai bine de facut,sunt tatal unei eleve de clasa a 7a iar in momentul in care am intrat in clasa a 6 a diriginta a trimis prin copii un biletel din partea scolii prin care se solicita alegerea optionalului obligatoriu de catre parinti impreuna cu copii .Noi am ales din 10 materii doua variante ; matematica -romana,matematica -informatica trebuia alese doua variante .Dupa 2 saptamani fica mea ma anuntat ca a fost pusa la optional educatie pentru sanatate si dans sportiv ,fica mea suferind de o boala de inima si e scutita de efort prelungit de la nastere.Am mers la doamna directoare pentru a vedea ce sa intimplat si raspunsul a fost :romana si matematica optional e pentru olimpici iar la matematica nefiind o eleva prea buna nu e buna nici la informatica ,iar in momentul in care am sugerat si insistat indelung sa schimbe dansul sportiv cu informatica a zis :(deci daca e asa si tot insistati am sa o pun la informatica dar sa stiti ca va ramine corigenta) din acel moment a inceput o lupta cu fica mea a ramas corigenta bineinteles cum a promis la matematica .Am hotarit sa mut copilul din scoala pentru a nu-i face mai mult rau ,am facut o mutare in alta scoala, dar inainte de a incepe scoala copilul meu deja era etichetat ca un copil problema, si de catre diriginta din noua scoala ,chiar fara sa vada copilul .am discutat cu diriginta si dupa o luna de scoala a recunoscut ca nu e cea ce sa auzit .dar bineinteles la insistentele doamnei directoare de la scoala de unde am plecat si doamna diriginta face presiuni sa mut copila din aceasta scoala recunoscand presiunea se face din partea doamnei director de unde am plecat .oare cu ce am gresit, atata timp cit eu cred ca am cerut cea ce se cuvenea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-ar putea sa nu fie cineva anume de vina...
Din ce spuneti copilul face fata cu greu la scoala (asta denota mediile de 5 si 6, in conditiile in care este ajutata acasa).
Nu cred ca problema este optionalul, ci mai degraba asteptarile dvs de la copil si viziunea despre el nu coincid clar cu viziunea pe care o au profesorii...
Eu inlocul dvs as cauta intai sa imi raspund la intrebarea - De ce copilul meu ia note proaste? este suprasolicitat la scoala, este dezinteresat, ii este teama, are un blocaj emotional, ce se intampla de fapt?
Si apoi as incerca sa fac pace cu profesorii de la scoala. Daca sunteti dispus la dialog si va remarcati ca un parinte care se implica in acele multe si mici activitati care ne mananca timpul noua parintilor (gen cine duce covorul la spalat, cine ia cadouri copiilor, cine cumpara hartie etc) si nu veti fi un parinte care emite doar pretentii si critica, e imposibil sa nu reusiti. In niciun caz nu as mai muta copilul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din nefericire exista un astfel de comportament de bullying din partea unor profesori cu precădere in clasele V-VIIII.. Nu cred ca fabulează nimeni. Mămica elevei este disperata . Dacă veți studia regulamentele școlare veți vedea și cum se contesta o nota și profesorul care soluționează contestația. In școala sunt 2 sau 3 profesori la aceeași disciplina . Se acoperă între ei. Relații de prietenie între directorii de unități școlare exista și este firesc sa fie așa. Este nefiresc ca relațiile de prietenie sa afecteze elevii. Cu reclamațiile nu se prea poate face mare lucru . Totuși trebuie făcute . Instituția care se ocupa de evaluarea unităților școlare se numește ARACIP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Învățământ -profesor cu probleme SimoCI SimoCI Bună ziua. Fiul meu a terminat clasa a7-a si este corigent la matematica, la fel ca inca 15, numai din clasa lui. In numeroase randuri parintii au incercat sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! băiatul meu a rămas repetent pentru ca după 3 ... andreea 19 19 andreea 19 19 Buna ziua ! Băiatul meu a rămas repetent pentru ca după 3 săptămâni de greva in care profesorul de fizica a revenit la școala nu a vrut să-l asculte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt parinte de elev in clasa a vii-a si va rog frumos ... Goherty Goherty Buna ziua! Sunt parinte de elev in clasa a VII-a si va rog frumos sa imi spuneti si mie ce masuri trebuie sa ia un director cu o eleva care nu a intrat la nici ... (vezi toată discuția)