avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale

buna ziua. am lucrat la o societate cu profil transport international de marfuri in fuctia de conducator auto. salariu nu am primit niciodata si nici nu am semnat state de plata. mentionez ca banii ii cistigam doar din diurne dar nici pe acei bani nu am semnat nimic. am chemat in instant firma respective pt recupararea drepturilor salariale. administratorul care este si patronal spune ca va veni cu martori in instant din angajatii actuali, care este lesne de inteles ce o sa spuna. e legal. am sanse sa imi recuperez banii? am facut si o sesizare la itm in legatura cu statele de plata, astept raspunsul.... e posibil ca statele sa fie semnate deja, pot face si o sesizare la politie pentru fals sau la garda financiara pt alte nereguli din firma. multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: salvatore , utilizator 16:50, 19 Decembrie 2013
as fi vrut sa fac diferenta dintre ce primeam eu si cit era trecut in actele firmei. eu in realitate primeam 180 euro indifferent de cite zile eram plecat si nici vorba de hotel sau altceva de genul. iar acei 180 euro ii primeam ca avans deplasare...
Diurna se acorda ca avans si apoi se face decontarea sumei primite.

De la 1 decembrie 2012, diurna externă cuvenită personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar a revenit la nivelul maxim de deductibilitate, asa cum era anterior Legii 118/2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar.

Diurna în valută se acordă la nivelul prevăzut pentru fiecare țară în care are loc deplasarea. Astfel, calcul diurnei externe valabil de la 01.12.2012, pentru țări UE, este următorul:
diurna maximă legală externă/zi 35 euro x 0,75 x 1,15 x 1,08 x 1,074 = 32,60 euro/zi,

diurna maximă deductibilă fiscal/zi: 35 euro x 0,75 x 1,15 x 1,08 x 1,074 x 2,5 = 87,5 euro/zi.
in legatura cu actiunea in instant imi puteti spune daca am sanse reale sau nu..?
Nu cred ca exista cineva care sa va spuna exact ce sanse aveti . Daca vorbim despre neacordarea diurnei, atunci puteti avea sanse, intrucat angajatorul trebuie sa faca dovada acordarii acesteia.
nicidecum nu voiam un raspuns exact. si nu era vorba de diurne ci de salariul pe care eu nu l-am primit niciodata, nu am semnat niciun fel de document sau stat de plata... absolut nimic. am facut si o sesizare la itm si am inteles ca a inceput sa faca state de plata si pune angajatii sa le semneze acum, si retroactiv
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
salvatore, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata diurne marianams70 marianams70 Buna seara, Vreau sa va intreb daca in CIM este stipulat locul de munca este in depozit si pe teren patronul este obligat si la plata unei ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale maralecs_1968 maralecs_1968 care este diurna zilnica a unui sofer profesionist care lucreaza m ai mult de 30zile in comunitatea europeana???care este salariul minim al unui sofer ... (vezi toată discuția)
Diurna externa rogosz_radu rogosz_radu poate o firma romano-olandeza sa declare o diurna mare de 35 euro pentru deducere din impozitul pe profit? (vezi toată discuția)