avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restituire sume reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restituire sume reabilitare termica

Buna ziua,
Sa incep cu inceputul. Avem blocul reabilitat termic de mai multi ani pe legea veche cu cotizatia proprietarilor 20%. Acum primaria ne-a restituit o parte din suma. Dupa reabilitare si pana azi au fost vandute mai multe apartamente in bloc. Intrebare: banii de reabilitare care au fost restiuiti de primarie si care se vor mai restitui daca se vor mai restitui cui ii revin? Fostului proprietar sau noului proprietar?
Mentionez faptul ca sunt apartamente vandute si de 3 ani dar si de 3 luni.
Cel mai recent răspuns: ginins , utilizator 10:46, 29 Noiembrie 2013
Si eu am spus si o mai spun : noul proprietar , pentru ca vechiul proprietar a inclus in vanzarea acelui apartament si banii pe care i a dat pentru reabilitare , alte comentarii sunt de prisos din partea mea .
buna ziua. m-as bucura sa citesc si eu textele de lege care prevad aceasta, adica retur banii la noul propretar. astept sa ma indrumati catre articolele din actele normative respective. cu mult respect.
Pot sa va ajut doar partial, pentru ca probabil motivarea juridica completa se regaseste in mai multe legi.

Insa ceea ce spune codul civil e suficient:

CAPITOLUL I
Contractul de vânzare

SECŢIUNEA 1
Dispoziţii generale

Art. 1673

Obligaţia de a transmite dreptul vândut

(2) Odată cu proprietatea cumpărătorul dobândeşte toate drepturile şi acţiunile accesorii ce au aparţinut vânzătorului.

(3) Dacă legea nu dispune altfel, dispoziţiile referitoare la transmiterea proprietăţii se aplică în mod corespunzător şi atunci când prin vânzare se transmite un alt drept decât dreptul de proprietate.

Va dati seama ce ar fi ca eu sa vand un teren insamantat unui cumparator, si dupa ce iese recolta sa-mi revina mie ? =D>
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2013
Adriantot, moderator
grandanat

repet, nu vreau sa fiu gigi contra, dar, din cate stiu eu, chiar asa se intampla in practica.

iar in contract nu se transmite decat dreptul de proprietate, si cu asta cred ca n-o sa mai comentez. ma bucur c-am vorbit cu dumneavoastra. va doresc tot succesul din lume
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2013
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica ContSters305878 ContSters305878 cui revin banii restituiti in urma reabilitarii termice? daca apartamentul a fost achizitionat dupa reabilitare cine are dreptul la banii restituiti ,noii ... (vezi toată discuția)
Restituire fond reabilitare termica cepuchm cepuchm Buna ziua, Va deranjez cu o problema pe care o am cu administratorul blocului in care am locuit in legatura cu fondul de reabilitare termica. Am avut un ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii valylupes valylupes buna ziua am vandut apartamentul si aveam o suma de 290 lei la fond reparatii mi s=a spus ca nu mi se restituie acesti bani .. eu prima data am crezut ca ... (vezi toată discuția)