avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plangere penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

plangere penala

Buna seara!

pe scurt: in urma unei conventii verbale, persoana de buna credinta imprumut o cunostinta cu o suma de bani ..frumusica, bani ce urma sa mi-i returneze ulterior prin credit bancar, dupa ce vinde masina etc. Ulterior aflu ca in fapt, persoana era escroc de meserie, iar sub masca de ,,om bun", mai procedase identic cu sume mai mici sau mai mari fara sa le returneze. Inaintez plangere penala la Parchet pentru abuz de incredere si inselaciune, iar raspunsul NUP; contest la Parchet superior, spun ca nu mi-a fost inregistrata declaratia cu mijloace tehnice adecvate, ca in declaratie s-a mentionat doar ce a dorit organul de Politie sa scrie, pentru ca ce spuneam eu nu era,, relevant", raspunsul este acelasi, NUP. Desi in raspuns Parchet scria ca asupra faptuitorului s-au facut cercetari, acesta nici nu a fost chemat la Politie, si cu toate ca mentionez acest aspect , inclusiv aduc probe scrise, indic martori, aduc probe ca am fost santajata si amenintata, nu se ia nici o masura, In plus, ajung cu acest caz personal in Camera Preliminara si surpriza: desi toata intrevederea nu dureaza mai mult de 3 minute cu verificarea CI cu tot, eu spun ca tot ce am de declarat e scris in cererea de chemare in instanta, si ca nu doresc decat respectarea legii, iar domnul procuror mentioneaza strict ceva de genul ,,din practica judiciara ...e pentru civil" , tot eu sunt cea care plateste cheltuieli de judecata . Mentionez ca in camera preliminara eram doar eu, procurorul ,grefierul si domnul judecator. Ulterior, inaintez Memoriu la Parchet ( primesc raspuns ca s-a inregistrat sesisarea mea si se inregistreaza cu numar pe penal,)si adresa la Inspectia Judiciara ( care raspunde prompt, dar pe scurt , face referire la faptul ca magistratii au hotarat in urma probelor de la dosar).

prin urmare , nu inteleg un lucru: daca fac o plangere penala , raman la latitudinea unui agent sef de Politie? Procurorul nu ar fi trebuit sa supravegheze cercetarile? Daca aceste cercetari nu au existat , nu s-au chemat martori la declaratii, de ce avem un Cod de Procedura? De ce faptele de natura penalului nu sunt pedepsite, in conditiile in care de la abuz de incredere si inselaciune s-a ajuns la santaj si amenintare ? In plus, faptuitorul se lauda ca are cunostinte la Politie , in timp ce eu mai cred in lege si aplicarea legii . Ajutati-ma , va rog, pentru ca nu am de gand sa las lucrurile asa si nu imi doresc decat sa primeze adevarul. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mericica , utilizator 18:25, 5 Ianuarie 2016
Trebuie sa stiti ca abuz de incredere nu se poate retine in cazul unui imprumut de bani, iar pentru existenta infractiunii de inselaciune in cazul imprumuturilor de bani trebuia dovedita intentia acestuia de a va induce in eroare prin manopere dolosive cu ocazia remiterii sumelor de bani, pentru calificarea faptei ca inselaciune,ceea ce este extrem de greu.
Cat priveste agentul de politie, nu acesta a dispus solutia, el doar a propus, solutia a dispus-o procurorul.
Va recomand sa va adresati instantei civile daca ati imprumutat banii.
Multumesc, domnule avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune sau abuz de incredere? ionescu12 ionescu12 Buna ziua ! V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu un raspuns in situatia de mai jos ! In urma cu doi ani , eram intr-o relatie cu un barbat, pe care ... (vezi toată discuția)
In calitate de reclamant intr-un dosar penal,am fost nemulțumit ... AlexandruDumitruSandu AlexandruDumitruSandu In calitate de reclamant intr-un dosar penal,am fost nemulțumit de felul in care organul de cercetare penală mi-a luat declarația.Suspiciunea mea a inceput ... (vezi toată discuția)
înºelatã de o poliþistã kelu dana kelu dana Am fost înşelată cu o sumă de bani şi cu obiecte de valoare de către o cunoştinţă a mea dar care este şi poliţistă.Am fost să fac plîngere la ... (vezi toată discuția)