avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autodemolare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autodemolare imobil

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema. Am o casa mostenire de la parintii mei, casa care in prezent se afla in stare de autodemolare.De cand au decedat parintii de cca 18 ani nu a mai fost locuita si nici intretinuta, deoarece accesul si folosinta proprietatii au fost ingreunate de catre fratele mamei care locuieste la aceeasi adresa in imobil separat.Problema mea este ca platesc impozit pentru o casa pe care nu o folosesc. As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a o radia de la circa financiara.Mentionez ca aceasta casa nu este inscrisa in cartea funciara si nu are nici cadastru deci nu am cum sa fac autorizatie de demolare si nu am cum sa fac cadatru pentru ca terenul pe care il aveam mi-a fost luat .Astept cu nerabdare daca cineva poate sa-mi dea un sfat in acest sens. Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:46, 25 Noiembrie 2013
Nu se poate sa demolati fara demolare... sa construiti fara constructie... sa vindeti fara bani. Dreptul are o logica si ea spune ca daca vrei sa demolezi, de exemplu, iti trebuie autorizatie. Nu stiu ce legatura are asta cu cadastrul, va trebuie proiect, avize... Nu are legatura nici cu terenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare imobil neversaynever neversaynever Buna ziua,am si eu o problema care suna cam asa;Se cumpara o casa veche inscrisa in CF si la care extrasul spune; casa ,curte si gradina in suprafata totala de ... (vezi toată discuția)
Constructie gard vecin pe terenul meu Istrian Istrian Buna ziua, Am incercat sa gasesc pe discutiile existente un raspuns la dilema cu care ma confrunt dar nu am reusit sa identific. Pe scurt situatia este ... (vezi toată discuția)
Constructie demolata fara autorizatie CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Buna seara, Ce se poate face pentru a radia din Cartea Funciara o constructie ce a fost demolata in urma cu 6 ani, fara a avea autorizatie de demolare? ... (vezi toată discuția)