avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare imobil
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare imobil

Buna ziua,am si eu o problema care suna cam asa;Se cumpara o casa veche inscrisa in CF si la care extrasul spune; casa ,curte si gradina in suprafata totala de x mp.Se darama casa veche (cu autorizatie) si se face alta noua. Problema este urmatoarea;daca vreau sa vand casa noua, mai trebuie sa fac intabulare din nou sau merge cu exwww.avocatnet.ro/images/smil... :
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 16:09, 1 Februarie 2016
Daca a fost daramata vechea constructie si a fost executata constructie noua,atunci pentru a putea instraina proprietatea=teren+constructie,trebuie sa executati initial cadastrul,ulterior intabularea dreptului de proprietate asupra constructiei existente
CASA VECHE A FOST DEMOLATA (CU AUTORIZATIE) SI IN LOCUL EI A FOST RIDICATA ALTA NOUA ( CU AUTORIZATIE SI TOATE AVIZELE)
Trebuie sa actualizati datele de carte funciara astfel incat situatia din acte sa coincida cu cea din teren. Este necesar a se intocmi o documentatie cadastrala la care trebuie sa atasati autorizatia de demolare, autorizatia de construire, procesul verbal de receptie , certificatul de atestare a constructiei. In urma acestora se va radia casa veche din CF si se va inscrie constructia noua.
deci tocmai aici e intrebarea;Radiez un extras (vechi) pe care scrie CASA,CURTE si GRADINA pentru un altul la fel ?... numai mai nou
Se va actualiza in cartea funciara datele tehnice cu privire la constructie deci in urma receptionarii documentatiei cadastrale la constructie veti avea mentiuni cu referire la suprafata construita, suprafata desfasurata, anul construirii, regimul inaltimii, descriere componenta.Pe langa acestea la partea B ..de proprietate v-or fi trecute date referitoare la actele de provenienta.
Deci nu se va radia extrasul ci doar casa veche si ce va rezulta in urma receptionarii/inscrierii nu va fi la fel ca descrierea anterioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren lenuivan lenuivan Buna ziua, vreau sa cumpar un teren, pe acest teren a fost o casa, proprietarul a daramat-o, dar nu si-a schimbat contractul, contractul este de vanz-cump, dar ... (vezi toată discuția)
Consolidare casa veche Dora Iulia Dora Iulia Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari si sper sa gasesc raspunsul in aceasta comunitate. Am o casa veche in Bucuresti aproximativ din anul 1960 din ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie dan_mihutiu dan_mihutiu Sunt proprietarul unei case de locuit tip P+1. Casa am obtinut-o impreuna cu sotia, in anul 1995, prin contract de intretinere incheiat cu socrii mei. Casa a ... (vezi toată discuția)