avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare procura

Cum pot sa anulez o procura? Va trebui sa merg la notarul respectiv, sau prin judecatorie?
Cel mai recent răspuns: elenisa , utilizator 19:20, 22 Noiembrie 2013
Mergeti la notar si revocati procura.
Multumesc, o sa merg sa rezolv problema cat de curand. Dar daca procura este data persoanei respective, cum va fi oprita sa o foloseasca?
Dvs il notificati ca ati revocat-o. Daca o va folosi la un notar, acela va verifica procura.
Pt ce ati mandatat-o ?
Revocarea mandatului se face printr o declaratie autentica data la orice notar deci nu in mod obligatoriu la notarul la care ati autentificat procura. Trebuie sa l notificati pe mandatar ca i s a revocat mandatul si daca doriti sa fiti sigura duceti o copie a declaratiei de revocare la institutiile unde va reprezenta mandatarul.
Adica daca l ati mandatat pentru a va ridica pensia, duceti la Casa de Pnesii sau la Oficul postal competent, la Banca, duceti declaratie la Banca respectiva in copie. Daca ati mandatat o pt indeplinirea unor acte notariale nu este nevoie sa duceti o copie a declaratiei undeva anume, aci notarul in indeplinirea actului notarial are obligatia sa o verifice daca a fost sau nu revocata. In acest sens, atat procura cat si declaratia de revocare se inregistreaza intr un registru electronic national unde se pot verifica.
Va multumesc pt raspunsuri; am dat procura unei persoane care urma sa ne cumpere un teren, pt ca nu puteam ajunge noi la notariat in alt judet, e vorba mai intai de o iesire din diviziune. La scurt timp, nu a mai putut fi contactat telefonic, cred ca a renuntat la cartela, tel era intotdeauna inchis, iar banii nu i-am primit dupa cum a promis. M-am interesat, inca mai figuram ca proprietari ai terenului respectiv, deci merge sa revocam procura. Am obtinut o copie a procurii de la notariat, am luat adresa din procura si i-am trimis o recomandata cu confirmare de primire pt a lua legatura cu noi si pt a dovedi ca l-am instiintat in prealabil de intentia noastra; sper ca am procedat corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)
N-am gasit notar care sa accepte revocarea unei procuri fara nr .autentificare mariapopescu mariapopescu Niciun notar n-a acceptat ca tatal meu sa dea declaratie de revocare a procurii data nepoatei lui pentru terenul in indiviziune ,deoarece nu are nr de ... (vezi toată discuția)
Am imputernicit , dar m-am razgandit nonuska nonuska Ce-i de facut in cazul, in care se regreta imputernicirea unei persoane pt efectuarea unei succesiuni+vanzare teren, imputernicirea fiind facuta pentru o ... (vezi toată discuția)