avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Buna ziua, am primit urmatoare adresa de la ANAF:

"Catre SC A SRL"
In baza art 149 alin (5) din OG 92/2003 ... se infiinteaza poprirea asupra sumelor de bani datorate de dv, cu orice titlu, debitorului urmarit B, conform titlului executoriu emis de Asociatia Judeteana a Finantelor.

Natura obligatiei fiscale: Contrib. de asig sociale de sanatate datorate de pers care realizeaza venituri din activ independente si persoanele care nu realizeaza venituri.
Titlu executoriu - ianuarie 2013.

B a fost angajat la societatea A, ca persoana fizica, intre august 2009 si iunie 2011 si s-au platit, la zi, toate contributiile datorate statului.

Stiti cumva ce inseamna aceasta poprire? Nu am primit nici o alta informatie.
Cel mai recent răspuns: rbtm , utilizator 19:27, 23 Noiembrie 2013
Daca a fost angajatul societatii, dar nu mai este in prezent, atunci va trebui ca societatea sa trimita la ANAF o adresa prin care sa precizeze data la care i-a incetat contractul de munca, la care sa ataseze si dovada (decizia de incetare). Daca in prezent, lucra la societate, atunci aceasta ar fi avut obligatia legala sa-i retina din salariu si sa vireze catre ANAF suma retinuta. Daca societatea in prezent mai datoreaza acelei persoane vreo suma de bani, cu orice titlu, adica indiferent de izvorul acelei obligatii, atunci are obligatia de a da respectiva suma la ANAF, in caz contrar se atrage raspunderea societatii.
Nu mai lucreaza la societate din 2011. Societatea nu ii datoreaza nimic (salariul a fost platit pana la ultimul banut, contributiile cuvenite salariului au fost platite la stat).
Speram ca cineva are vreo idee despre ce ar putea fi vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire de la finante pentru un salariat dutescu maria dutescu maria Buna ziua, Tocmai am primit la un SRL.o adresa de infiintare a popririi de la AFP inotita de o somatie si un titlu executoriu, in care in temeiul art.149 din ... (vezi toată discuția)
Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)
Instiintare propire anaf andrutu andrutu MI_A VENIT O INSTIINTARE PROPIRE SALARIU DE LA anaf,....suma este de 28877 lei ce inseamna asta?280 milioane vechi sau 28 milioana?nu stiu de unde provin ... (vezi toată discuția)