avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru - plata esalonata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru - plata esalonata

Buna seara!
Intrebarea mea este, daca singurul meu venit este salariul de 1210 lei si am un copil in intretinere ( pensia de intretinere este 300 lei ), pot solicita instantei esalonarea platii taxei de timbru? In probatoriu pot demonstra ca avand rate la banca, platind facturile la energie electrica, gaze, telefon imi raman in jur de 400 lei pentru a cumpara cele necesare traiului pentru mine si copilul meu. Merita sa incerc o cerere de acordare a ajutorului public judiciar? Instanta ia in considerare cheltuielile pe care le am sau numai venitul are importanta? Ce argumente juridice as putea sa invoc? De practica judiciara, precedente ma pot folosi?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
juliaeva, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:36, 25 Noiembrie 2013
da.faceti cerere in acest sens si chiar soiciti micsorarea acesteia.atasati documente doveditoare
Multumesc pentru raspuns! Care este temeiul legal pentru aceasta cerere?
Sistemul taxei judiciare de timbru a fost modificat substantial prin OUG nr. nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 392, din 29 iunie 2013 si intrata in vigoare la data publicarii.

Desi noile reglementari introduc noi taxe judiciare de timbru si prevad tarife si de 10 ori mai mari decat cele vechi, se pastreaza, totusi, prevederea potrivit careia persoanele fizice pot beneficia de scutiri, reduceri, esalonari sau amanari pentru plata taxelor judiciare de timbru, daca indeplinesc unele conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara minu minu Buna ziua Am o intrebare. Am de recuperat 50.000 lei. Cat trebuie sa platesc taxa judiciara pentru aceasta suma? Nu pot sa fiu scutit de aceasta taxa? (vezi toată discuția)
Scutire taxa timbru kristina_ro kristina_ro Buna seara, Umbla o vorba prin târg ca persoanele care locuiesc in străinătate nu plătesc taxa de timbru in cazul unui partaj judiciar între foști ... (vezi toată discuția)
Cerere de ajutor public judiciar aloistiloi16 aloistiloi16 Am de platit o taxa de timbru pe valoare in reconventional . Am avut termen si am depasit , dupa care am depus cerere de scutire si mi-a respins-o . Acum la ... (vezi toată discuția)