avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea

TATA si mama snt trecuti pe apartament,tata decedat din 1999 dupa moartea lui nu sa facut dezbatere de mostenire,mama din 1996 e plecata din apartament a fost data in parasire de domiciliu,locuieste in alta parte,chitantele sunt pe numele sorei si ale mele.
DAR mama nu vrea sa faca dezbatere,eu locuiesc cu sora avem o virsta amindoi vrem sa ne facem o familie,daca unul din noi pleaca din apartament avem dreptul apoi pe partea tatalui.
MAMA ameninta daca plecati nu aveti ce cauta,in final am drept la apartament daca ma intorc inapoi.
CE sfaturi imi dati mama vrea sa stam impreuna sa nu ne facem o familie in apart care locuiesc cu sora sa nu aducem pe nimeni nu va trebuie familii,ce trebuie sa fac.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:41, 24 Noiembrie 2013
dtrebuie intai sa dezbateti succeiunea dupa tata. apoi partaj. sau si una si alta prin actiune in instanta. este singura solutie
Sa dezbateti succesiunea si apoi sa hotarati ce veti face cu apartamentul. Va reveni unuia dintre mostenitori contra unei Sulte adica bani, dati celorlalti mostenitori pt cota ce o cedeaza sau il vindeti impreuna si va luati din pret cota parte ce va revine. Succesiunea se face fie la notar , fie in instanta.
MAMA poate sa imi interzica sa mai vin in apartament daca plec,ca baiat vreau sa imi fac un viitor,nu poti sta in apart o viata frate si sora ca mama sa zica ce va trebuie familie.
DAR viata trebuie traita singur nu pot sta sa fiu comandat de mama sa zica ca dupa moartea mea poti sa ma blestemi vezi ce iti fac,singuratatea nu e buna.
Problemele dvs familiale nu se pot rezolva aici. Noi v am sfatuit dpdv juridic ce sa faceti , asta inseamna ca daca ne urmati sfatul nu o sa ramaneti singur toata viata....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare sau variante de cedare la mostenirea unui imobil crystyna04 crystyna04 Tata a murit de curand si mama vrea sa mi lase mie apartamentul,pentru ca am grija de ea.Sora mea vrea sa mi dea partea ei prin donatie. ... (vezi toată discuția)
Succesiune Marinela Ilie Marinela Ilie Buna ziua. Tatal meu s-a recasatorit. Casa in care am locuit impreuna, eu, mama si tata, este si casa unde acum el si noua lui sotie locuiesc. Scuccesiunea nu ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)