avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sediu secundar II + angajare + adaugare cod Caen
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sediu secundar II + angajare + adaugare cod Caen

Buna ziua,

Am cateva intrebari referitor la o II si la modificarea activitatii sale:

1) doresc sa deschid o sala de jocuri distractive, nu sunt jocuri de noroc ci jocuri de genul PS 3, intrebarea mea este trebuie facut punct de lucru in locatia respectiva? este un spatiu inchiriat...
2) ca si II pot sa-mi fac angajare pe 2 ore pentru mine si pentru persoana cu care colaborez pentru acest proiect? ce implica asta pentru II?
3) daca voi cumpara jocurile, televizoare etc... SH de la o persoana fizica cum pot face sa deduc cheltuiala?
4) de asemenea, toate aceste proceduri vor face sa tin contabilitatea in partida dubla, avand de amortizat plus angajati?
5) imi trebuie ceva autorizatii deosebite pentru a deschide aceasta sala de jocuri?


Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:39, 25 Noiembrie 2013
1. da.
2. dumneavoastra personal nu va puteti angaja la propria intreprindere individuala ci doar puteti sa angajati pe altii, cu contract de munca cu norma intreaga sau redusa.
Daca va hotarati sa faceti angajari, trebuie sa depuneti acolo unde ati depus declaratia 220 si formularul 070 unde sa treceti data de la care veti fi obligat la plata impozitului pe venitul din salariu si a celorlalte contributii sociale platite pentru angajati. Tot cu aceasta ocazie, in ziua anterioara celei in care incepe sa lucreze salariatul, trebuie sa trimiteti revisalul cu datele din contractul de munca.
Deasemenea trebuie sa tineti registrul salariatului cu toate documentele de la angajare dar si de pe parcursul activitatii.
3. doar pentru echipamentele achizitionate cu factura se completeaza fisa mijlocului fix (valoarea sa fie mai mare de 25 000 lei) si calculati lunar amortizarea, care se trece pe cheltuieli. Aceste echipamente le veti trece si in registrul inventar.
4. pentru intreprinderea individuala se tine contabilitate in partida simpla. Avetio de completat registrul jurnal de incasari si plati. Pentru stabilirea venitului anual impozabil (declaratia 200), veti avea veniturile si cheltuielile din anul fiscal. La cheltuieli, o parte sunt deductibile integral iar o alta sunt dedunstibile limita sau chiar nedeductibile. Informatii mai amanuntite gasiti in codul fiscal (art. 48) la adresa [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înfiinþare "persoanã autorizatã" (profesie liberalã) TheoDillmann TheoDillmann Bună ziua, Am antamat astăzi înregistrarea la ANAF ca traducător autorizat, depunând formularele 070 şi 220. Cam peste o săptămână voi primi un ... (vezi toată discuția)
Am depus declaratia 302 dar era gresita Juliae02 Juliae02 1.Am depus declaratia 302 (privind TVA) iar a doua zi am observat ca uitasem ceva..ca urmare era gresit. In acelasi timp am pus si declaratia 394..ca uramare ... (vezi toată discuția)
Acte necesare dosar anaf paultrefu paultrefu Am primit acum câteva zile actele de la registrul comerțului pentru o intreprindere individuală(frizerie micuță la țară). Acum am fost la anaf să văd ... (vezi toată discuția)