avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Înfiinþare \"Persoanã autorizatã\" (Profesie ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Înfiinþare "Persoanã autorizatã" (Profesie liberalã)

Bună ziua,


Am antamat astăzi înregistrarea la ANAF ca traducător autorizat, depunând formularele 070 şi 220. Cam peste o săptămână voi primi un cod fiscal pentru această activitate şi totodată mi se vor înregistra acolo registrul jurnal şi registrul inventar.

Am început între timp să mă familiarizez cu contabilitatea în partidă simplă şi am deja câteva întrebări majore. Cum fac ca să preiau "la înfiinţare" anumite mijloace fixe din bunurile mele personale?

După părerea mea calculatorul şi cu programele informatice pe care le voi folosi în activitatea mea ar trebui să genereze amortizare deductibilă în vederea calculării impozitului pe profit. Având în vedere că ele au fost achiziţionate anterior înregistrării la ANAF, evident că nu am factură cu codul fiscal corect (pe care încă nici nu-l posed).

De aceea întrebările mele concrete:

1) Ce document trebuie să stea la baza introducerii mijloacelor fixe în patrimoniul acestei entităţi fiscale?
2) Cum (unde) înregistrez această operaţiune?
3) La ce valoare ar trebui să fac introducerea? (Achiziţia a fost făcută acum ca. şase luni, deci presupunând o durată maximă de viaţă de 3 ani la 5-6 din preţul de achiziţie?)
4) Pe ce perioadă ar trebui să amortizez bunurile? (Păstrând exemplul de mai sus, pe 30 sau 36 de luni?

Mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: TheoDillmann , utilizator 21:14, 15 Mai 2012
1.Se intocmeste un bon de achizitie de la PF la PFA.
2.In jurnalul de vanzari si cumparari precum si in registrul de casa.
3.In principiu ca sa evitati orice discutii aceste mijloace fixe (valoare unui mijloc fix trebuie sa fie mai mare de 1800 RON) se calculeaza la pretul pietei. Daca valoarea este mai mica de 1800 RON sunt obiecte de inventar si ele se trec in Registrul -Inventar. Atentie obiectele de inventar nu se amortizeaza, ele se dau in folosinta pe baza unui PV de dare in folosinta.
4.Amortizarea se calculeaza de la data achizitionarii mijloacelor fixe, indiferent daca sunt noi sau SH. La calculatoare perioada de amortizare integrala este de 2 ani, iar la programele informatice este de 1 an.
Mulţumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
TheoDillmann, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa mijlocului fix Alina_Ionela22 Alina_Ionela22 Sunt PFA, traducator de 1 an de zile si pe parcursul acestui an am achizitionat mai multe bunuri gen tableta, boxa portabila, etc. Tin sa mentionez ca tableta ... (vezi toată discuția)
Amortizare licenta office gabi.b gabi.b Cum inregistrez in contabilitate achizitia unei licente Office in valoare de 746 lei + tva? Cum se calculeaza si se inregistreaza amortizarea, in ce conturi ... (vezi toată discuția)
Amortizare birotica cristian_conea cristian_conea Care sunt conditiile pt.a se calcula amortizare pt. niste articole de birotica (am citit undeva ca trebuie sa aibe o valoare de peste 1800 lei). Sunt titular ... (vezi toată discuția)