avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum sa procedez ? Refuz ridicare sulta si radiere ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum sa procedez ? Refuz ridicare sulta si radiere sarcina, consecinte

Buna ziua,

am fost implicat intr-un proces de iesire din indiviziune.
In timpul procesului am ajuns la intelegere verbala cu partea reclamanta, eu fiind partea pirita, ca partea reclamanta sa-mi restituie pe linga sulta care o hotaraste judecatorul si jumatate din valoarea bunurilor care au ramas in locuinta dupa ce am divortat. Asta, pt ca sa nu mai plateasca taxele de timbru .
Nu am intocmit nici un act referitor la intelegerea de a-mi restitui jumatate din valoarea bunurilor, am avut incredere.
Procesul sa terminat, hotarirea a ramas definitiva dar nu am primit contravaloarea bunurilor, asa cum a fost intelegerea.
Partea reclamanta nu mai recunoaste ce intelegere am avut.
Sulta a fost depusa la banca dar eu nu am ridicat-o, daca nu am primit si contra valoarea bunurilor asa cum a fost intelegerea de la inceput.
Partea reclamanta ma ameninta acum ca va porni proces daca nu voi face demersurile necesare in vederea radierii sarcinii imediat dupa primirea sultei, pasivitatea dumneavoastra fiind considerata o dovada de rea-credinta si o incalcare a prevederilor legale, obligarea dumneavoastra la plata de daune-interese pentru recuperarea prejudiciului pe care i l-ati cauzat prin pasivitate, cat si cheltuielile de judecata si de executare silita, sume ce se pot ridica la cateva mii de lei.
Eu nu am ridicat sulta.
Ce as putea face ca sa pot recupera si valoarea bunurilor, asa cun ne-am inteles.

Cel mai recent răspuns: chris4 , utilizator 14:01, 27 Noiembrie 2013
Daca nu exista nimic scris nu aveti ce sa faceti.

Era bine sa va fi informat in prealabil finalizarii procesului in prima instanta.
Probabil ca ea a avut avocat...
Ce se intimpla daca nu ridic banii de la banca?
O sa platiti si executorul probabil.
Mergeti sa consultati un avocat pentru a vedea hotararea instantei si eventual dosarul daca vreti sa stiti exact daca se mai poate face ceva.
Poate gasiti o modalitate sa o convingeti sa rezolvati daca se va putea sub aspect juridic.
La ce va referiti, ca o sa platesc executorul?
ati putea sa-mi spuneti mai pe intelesul meu, ce se intimpla daca eu nu ridic banii si ce ar putea face partea reclamanta dupå asta, care este procedura.
Ce aveti dvs de facut e sa cereti partajul celorlalte bunuri, alea care ziceti ca au ramas in locuinta, nu aveti altceva ce sa faceti. Nu veti reusi s-o convingeti prin metoda pe care ati abordat-o..
Ati facut partajul imobilului, nu va ajuta cu nimc daca nu va luati banii din banca.
Hotararea se va executa silit, veti plati cheltuieli de executare, iar sarcina se va radia.
despre procedura, cititi in link ca explica bine si veti intelege.
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Parte pasiva. taxa de timbru rechi1958 rechi1958 Un coproprietar chemat in judecata pt. iesirea din indiviziun dar care are rol pasiv , va fi obligat sa plateasca taxa de tibru la valoare dupa expertiza de ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune m-am judecat cu sora mea pentru casa ... elena45i elena45i ieșire din indiviziune M-am judecat cu sora mea pentru casa părintească. Avocatul care m-a reprezentat ma convins că trebuie să cerem \"ieșire din ... (vezi toată discuția)
Compensare cheltuieli si sulte leusan leusan Poate judecatorul sa se pronunte prin compensarea in natura a cheltuielilor de judecata ,datorii din pasiv si sulte , avind in vedere caparatul mai mare ... (vezi toată discuția)