avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... CEZ Romania
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

CEZ Romania

Buna ziua.
O problema cu CEZ Romania
In luna noiembrie am fost deconectat de la reteaua de alimentare cu energie electrica.
Pentru factura de recalculare anterioara, nu a venit nimeni sa citeasca contoarul,m desi la acea adresa nu locuieste miomentan nimeni, exista telefonn de contactt lasat la CEZ.
Estimat este 300 kw dar consumul real este foarte mic si specific ca nu am modificat acest estimat.
Indexul contoarului este la 209, ultima citire personala inainte cu 3-4 zile de debransare.
Factura de regularizare a venit cu suma de 160 lei.
In urma unei sesizari facute la CEZ unde am contestat factura, avizul de debransare si debransarea a sosit o alta factura de recalculare cu suma de -691 lei.
Precizez ca in urma discutiilor cu un reprezentat relatii cu clientii am aflat ca am achitat pina la indexul contoar 475.
Am intrebat de ce sunt deconectat desi am platit in plus la ei.
Raspunsul a fost ca trebuia sa achit facturile estimate.si nu am sa fiu reconectat pina nu achit taxa de bransare-debransare.
Din punctul meu de vedere acest sistem folosit de CEZ cu estimatul este o mare pacaleala pentru noi si un mare beneficiu pentru noi si un mare avantaj pentru ei, astfel, daca in toata tara mai sunt 1000 de persoane in situatia mea, CEZ nu mai are nevoie de imprumuturi la banci ci folosesc banii ....
Intrebarea mea este daca au dreptul sa ma debranseze desi am platit mai multi kw iar daca nu, care este baza legala pentru a ma putea adresa instantelor de judecata.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:50, 5 Decembrie 2013
Cel ce greseste, plateste, cam asa e si in acest caz.
Ati semnat un contract in care aveti scris ca daca nu platiti facturile va debranseaza si ca veti plati taxa pt rebransare ? Cred ca da.
Dvs ati estimat consumul, tot dvs nu ati comunicat lunar indexul pt ca nu locuiti la adresa. Pt recalculare nu ati fost la adresa, nu ca ei nu au venit sa citeasca. Ati primit facturi cu acel consum estimat si nu le-ati achitat, iar dupa 2- 3 facturi, v-au debransat. Pana aici corect?
Pt rebransare datorati taxa.
Asupra ce se poate discuta e ca trebuie sa compenseze ce datorati dvs cu ce ati achitat in plus, nu sa platiti efectiv pt rebransare ca apoi sa scada din ce consumati ce ati platit in avans.
.
Mai exista pareri pe acest subiect?
Mai nou am primit si o somatie de dare in judecata cu toate ca debransarea a fost facuta pe 12 noiembrie iar a doua factura de recalculare care este pe minus a sosit pe 17 noiembrie.
Nu mi-ati spus parerea dumneavoastra dupa ultima mea postre.
Si inca o rugaminte: Care este baza legala pentru care ma pot adresa instantelor de judecata?
Ati incercat sa vorbiti cu cineva, sa va inscrieti in audienta sa incercati sa rezolvati problema amiabil?
Intrebati daca aveti dreptul sa va adresati instantei sau pe ce va intemeiati actiunea ?
Incercati intai sa vorbiti cu ei sa vedeti cum rezolvati problema, pana la instanta va trebui sa va informati si despre avantajele medierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare abuziva gdf suez matei33 matei33 Va prezint urmatoarea situatie: Din neglijenta nu am transmis la timp indexul la gaze, motiv pentru care furnizorul a facturat in baza unor estimari total ... (vezi toată discuția)
"furt electricitate" buna ziua! speta este urmatoarea: in luna august 2020, se face ... Capitan Mirela Capitan Mirela Buna ziua! Speta este urmatoarea: In luna august 2020, se face inlocuirea instalatiei electrice la un apartament, procedura facuta de catre un electrician. ... (vezi toată discuția)
Mi s-au facturat exagerat de mulți kw față de cât am consumat și nu-mi permit să plătesc factura. ce pot face în situația disperată în care sunt? Sufletdecaine Sufletdecaine Pe data de 30 noiembrie 2018, am dat index-ul pentru cele doua imobile pentru care am contract cu RCS-RDS. Al doilea index nu a fost primit deoarece nu il ... (vezi toată discuția)