avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Scutire impozit pe venit persoana cu handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Scutire impozit pe venit persoana cu handicap

Conform legii, persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe venit. Angajatorii (societatile) sunt oblihgate sa nu retina acest impozit? care este legea?
multumesc,
Cel mai recent răspuns: n_roxxanne , utilizator 13:33, 8 Mai 2015
Depinde de gradul de handicap.
Angajatul trebuie sa depuna la angajator o copie dupa documentul care atesta incadrarea in gradl de handicap grav sau accentuat, iar angajatorul este obligat sa nu retina impozitul pe salariu.

Codul fiscal - Legea nr.571/2003:

ART. 55
......
(4) Urmãtoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:....
k^1) veniturile din salarii realizate de cãtre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat;....
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
ana-cer, moderator
L nr 448/2006 art 26
Multumesc mult
Buna ziua,
Incepand de azi se impoziteaza si bacsisul/tipsul. Persoanale cu handecap grav sau accentuat nu sunt scutite de acest impozit? Multumesc.
Persoanele cu handicap grav sau accentuat vor fi scutite, începând din acest an, de la plata impozitului pentru toate categoriile de venituri realizate, prin Ordonanţa Guvernului nr. 4/2015, informează Ministerul Muncii.

Intra aici si venitul din bacşisul care se împarte la angajaţi – impozitarea la nivelul angajatului cu 16%, impozit pe venit din alte surse, prin reţinere la sursă???
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare bacsis la persoanele cu handicap salariati n_roxxanne n_roxxanne Persoanele cu handicap grav sau accentuat vor fi scutite, începând din acest an, de la plata impozitului pentru toate categoriile de venituri realizate, prin ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit - handicapat Kinga_d Kinga_d Buna ziua, in cazul unui angajat cu handicap mediu acesta este cumva scutit de impozitarea salariului? (vezi toată discuția)
Scutire impozit salariu mirela teodora mirela teodora Spuneti-mi, va rog, daca persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de scutire de impozit pe veniturile asimilate salariilor?Daca da, care este ... (vezi toată discuția)