avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Din CCC in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Din CCC in somaj

buna ziua.ma numesc daniela,am 27 ani si sunt din iasi.din 2006 am lucrat consecutiv la o societate ,pana in noiembrie 2011 cand am intrat in concediu de crestere a copilului pana in februarie 2014. din surse sigure am aflat ca in ianuarie 2014 firma/magazinul se va inchide.as vrea sa stiu ce drepturi (somaj etc) si ce obligatii am. va multumesc anticipat !!


Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:29, 28 Noiembrie 2013
1. - Pe perioada cat ati fost in concediu crestere copil (CCC) ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat prin desfiintarea unitatii atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

3. Daca desfiintarea unitatii se face inainte de a termina dvs. CCC atunci trebuie sa emita decizia de concediere air dvs. trebuie sa meregeti sa va inregistrati la Agentia de Somaj (chiar daca sunteti in CCC) pentru a putea sa beneficiati de indemnizatie de somaj dupa ce se termina CCC.

4. Angajatorul trebuie sa va inmaneze:
- decizia de concediere;
- adeverinta de vechime;
- adeverinta tip pentru somaj (Anexa 26).

la/in cat timp de la inchiderea cim trebuie sa depun actele pt somaj?angajatorul este obligat sa ma anunte ca si-a incetat activitatea? eu de unde stiu daca s-a inchis magazinul sau nu ca sa ma duc la somaj? nu pot sa ma duc in fiecare zi la usa magazinului sa vad daca mai este deschis sau a dat faliment.
1. Daca firma a incetat activitatea trebuie sa emita decizia de concediere din care un exemplar trebuie sa ajunga la dvs., fie direct fie prin posta.

2. Apoi va trimite prin posta actele despre care am vorbit in mesajul precedent sau va cheama sa le luati direct de la angajator.

3. Inregistrarea la Agentia de Somaj se face in 10 zile de la data concedierii dar nu mai mult de 12 luni de la aceasta data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare concediu crestere copil si daca exista posibilitatea de a intra in somaj xyz10092010 xyz10092010 tocmai ce am terminat concediul de crestere copil si as dori sa intru in somaj (firma fiind a mamei si nu o sa mai aiba activitate), va rog sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Termen somaj anca1234 anca1234 buns ziua as avea si eu o intrebare:dupa terminarea concediului crestere copil care este termenul pentru depunerea actelor pentru somaj?va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil murfy murfy cu cat timp inainte pot sa-mi depun actele de somaj de expirarea indemnizatiei de cresterea copilului (vezi toată discuția)