avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CAS

Buna ziua,
De 1 saptamana sotia mea nu mai munceste, nu beneficiaza nici de somaj, iar eu (sotul) am un depozit la banca unde este imputernicita si sotia, in urma dobanzii castigate din depozit, sotia mea ar urma sa achite un CAS, daca depozitul este pe numele meu (sotul) iar ea este imputernicita ? Eu (sotul) sunt anagajat cu forme legale si platesc automat CAS.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:01, 27 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Pentru venitul din dobanzi nu se datoreaza CAS, cu atat mai putin daca persoana nici nu este titularul venitului respectiv.
... poate a vrut sa scrie cass
da, scuze, este vorba de sanatate, CASS, cum e ?
(1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
( ... ); soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate
;

Faptul ca sotia este imputernicita pe cont nu inseamna ca este si titulara a contului respectiv, deci nu ea realizeaza venituri, ci dvs.

Ce va determinat sa va ridicati acest semn de intrebare?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass venituri dobanzi sylvia_dana2002@yahoo.com sylvia_dana2002@yahoo.com Buna ziua, Am citit pe avocatnet.ro articolul dvs. f .interesant privind CASS aplicat la veniturile din dobanzi. Mentionati in acest articol ... (vezi toată discuția)
Cass dobanzi bancare EduardPopa EduardPopa Spuneti-mi, va rog, daca stie cineva, daca sotia (cu venit doar din dobanzi bancare) unei persoane care are venituri din salarii trebuie sa plateasca cass pe ... (vezi toată discuția)
Cas pentru dobanda la banca ? cristian p cristian p 1. Daca am avut depozit bancar cu dobanda datorez pe langa impozit pe venit si CAS pentru dobanda respectiva ? 2.Daca am inchiriat masina cu contract de ... (vezi toată discuția)