avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acuzat de vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acuzat de vatamare corporala din culpa

Buna ziua,
Eu si sotul meu ne confruntam cu o problema pe care noi o consideram banala, dar se pare ca nu e nici pe departe asa. In seara de 23 Oct.2013, sotul meu se deplasa cu masin in oras, la o intersectie vrând sa vireze la stanga cedeaza trecerea tuturor masinilor si pietonilor se asigura ca nu mai vine nici o masina si incepe virajul, moment in care zareste un motociclist care se indrepta cu viteza spre intersectie, atunci pune piciorul pe frana si ramane pe loc, motociclistul intra in plin in partea stanga a masinii, bineinteles zboara de pe motocicleta, cade jos se ridica si fuge de la locul accidentului, motocicleta ramanand acolo.
Sotul meu suna la 112, vin toate echipajele inclusiv salvarea care nu are la cine acorda ingrijiri medicale pt ca victima nu era. Se fac masuratori, se merge la politie pt declaratii, dupa proximativ 4-5 ore apare si victima, care era lovita la un picior (avea o rana care necesita cateva copci) si din declaratiile lui s-a dovedit ca nu avea permis de conducere pt motocicleta, iar aceasta era nu era inmatriculata in circulatie avand numere false. Tot atunci a declarat ca nu are nici o pretentie de la sotul meu, mai mult a declarat ca va suporta costul reparatiei masinii.(decaratii verbale).
Adoua zi dimineata sotul meu este chemat la politie si este sanctionat pentru neacordare de prioritate cu suma de 240 lei si suspendarea permislui pe o perioada de 60 de zile. Proces verbal pe care l-am contestat. Luand contact cu victima in aceeasi zi ne-a dat un nr. de telefon al uniu service auto unde sa mergem sa reparam masina, dar la acel nr. de tel nu raspundea nimeni. Revenind cu apelul catre victima a raspuns mama si ne-a spus ca nu v-a platii nimic , ca fiul ei are dosar penal si ca ar fi vorbit cu un avocat. Dupa 30 de zile am aflat ca a depus plangere impotriva sotului meu, avand 11 zile de ingrijiri medicale. Oare acum ce e de facut?
Mentionez ca nu a solicitat nici o pretentie de la noi in acest timp.

Astept cu nerabdare un raspuns.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ElenaHategan28 , utilizator 14:49, 12 Decembrie 2013
Din mesajele postate pana in prezent nu rezulta un lucru esential. Intersectia era dirijata prin semafor, indicatoare si marcaje rutiere?. In functie de raspunsul la aceasta intrebare se poate discuta cine avea prioritate de trecere.
Rog reveniti cu precizri in acest sens.
Buna ziua,

Intersectia era dirijata prin semafor. Accidentul s-a petrecut pe un bulevard unde la cca 300m in spate se mai afla un semafor, motociclistul a accelerat sa prinda verdele semaforului. Sotul meu zicea ca a aparut de nicaieri, iar când l-a vazut a pus piciorul pe frana, nu rula in momentul impactului. Masina este avariata in stanga fata, deci nu era perpendiculara pe sensul din care venea motociclistul, amandoua beziile de mers ale lui fiind libere.
Sper ca va vor fi de folos aceste precizarii pentru a intelege cum s-a intamplat . Când am vazut unde este lovita masina, nici eu nu am inteles cum s-a produs accidentul, adica care de unde venea sau mergea.

Va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire vinovatie accident Marius198916 Marius198916 In intersecția viilor cu Istrati, venind dinspre Filaret, un autobuz face stânga pe culoarea verde, către eroii revoluției. Din sens opus, sunt doua benzi, ... (vezi toată discuția)
Accident usor Razvan006 Razvan006 Buna ziua As avea nevoie de o parere de specialist cu privire la vinovatul intr-un accident usor in care am fost implicat. Eram incadrat pe banda de stanga ... (vezi toată discuția)