avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma insolventa datorii anulate?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma insolventa datorii anulate?

Daca o firma a fost declarata insolventa,atunci datoriile vor fi anulate?Administratorul daca refuza sa plateasca datoriile si neavand nici bunuri urmaribile,acestea(datoriile) vor fi oprite asociatului?
Cel mai recent răspuns: gabizugravel , utilizator 21:10, 29 Noiembrie 2013
Daca sunt indeplinite conditiile pentru atragerea raspunderii asociatul/administratorul va raspunde pentru datoriile firmei.
Buna dimineata .
1.Daca administratorul refuza plata datoriilor fiscale, certe,lichide si exigibile, atunci este treaba fiscului-Antifraudei Fiscale, mai nou-infiintata, intrucat este caz de evaziunea fiscala, fiind considerata fapta de sustragere de la plata obligatiilor fiscale ;
2.Daca a fost numit lichidator judiciar de catre instanta,pentru firma, si daca acesta,in instrumentarea dosarului, constata ca este indeplinita una din conditiile de la art.138 din Legea insolventei nr.85/2006, cum ar fi, netinerea contabilitatii conform legii,sustragerea sau ascunderea patrimoniului firmei , neprezentarea lichidatorului judiciar , a documentelor contabile, precum si a situatiei patrimoniului firmei, la solicitarea acestuia, atunci se va putea cere de catre lichidatorul judiciar sau comitetul creditorilor constituit conform legii, suportarea pasivului firmei de catre administrator,din averea-veniturile sale, cerere care se aproba sau nu, de catre instanta , dupa caz, solutie care, bineanteles, poate fi atacata/contestata la Curtea de Apel, conform legii .
3.Daca nu se constata ,cazul 1 sau 2,atunci ,se poate solicita inchiderea procedurii insolventei si radierea firmei din cadrul O.R.C.,conform art.131 din Legea nr.85/2006 -republicata .
Este recomandata colaborarea cu lichidatorul judiciar a fostului administrator, in prezentarea documentelor solicitate, pentru dovedirea bunei-credinte , si pentru simplificarea lucrurilor - problemelor din dosarul de insolventa .
Cu stima,
Marius Bote .
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2013
Marius Bote, Practician in insolventa
La "situatie juridica,scrie:insolvabilitate fara bunuri urmaribile".Persoana a vandut tot in Romania, iar asociatul a fost doar cu numele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate inchide un s,r,l, cu datorii la fisc? valyyyy valyyyy poate sa mi sp cineva cat costa inchiderea unei societati cu datori la stat si ce obligatie ai ca si termen de plata la stat ... (vezi toată discuția)
Intrare in insolventa - debitor Bisca Bisca Buna. Este vorba de 2 asociati care nu se mai inteleg pentru a continua afacerea. Datorile de la finante (20000)nu depasesc 40.000. Punctele de lucru sunt ... (vezi toată discuția)
Insolventa/lichidare/retragere/cesiune dacmoto dacmoto Buna ziua, Din cauza neintelegerilor aparute in cadrul societatii, asociatul minoritar doreste insolventa societatii.Poate sa ceara insolventa fara acordul ... (vezi toată discuția)