avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Act de casatorie incheiat in fata autoritatilor ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Act de casatorie incheiat in fata autoritatilor egiptene fara sa fie depus la ambasada

Buna ziua,

As dori sa stiu cum pot afla daca in urma unei casatorii incheiate cu un cetatean egiptean,actul de casatorie emis de autoritatile egiptene, insa nedepus la Ambasada Romaniei din Cairo este valabil?
Avand in vedere ca in urma acestui eveniment am fost nevoita sa intrerup orice contact cu acel cetatean egiptean , deci nu stiu unde sa ma adresez , cum sa procedez astfel incat sa imi clarific situatia civila.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: carmina0665 , utilizator 01:56, 10 Decembrie 2013
Mergeti cu certificatul supralegalizat la starea civila din localitatea dvs. de domiciliu.
Trebuie sa mai adaug ca certificatul e incheiat pe 1 martie 2009, iar imediat dupa aceasta data am parasit aceasta tara unde nu am putut sa accept sa traiesc dupa obiceiurile lor, in ciuda faptului ca religia fostului "sot"era ortodox copt, deci ma gandeam ca dat fiind faptul ca procedura nu a fost finalizata, adica nu l am depus tradus in l ba romana si depus la ambasada noastra din Cairo, aceasta casatorie practic nu e valabila! deci ,va rog sfatuiti ma cum as putea sa imi clarific situatia in cazul in care as dori sa ma recasatoresc!
Faptul ca dvs. nu ati depus actele in termenul stabilit de legislatia romana, si anume acela de 6 luni de la primirea certificatului in strainatate, nu inseamna ca trebuie sa faceti abstractie de aceasta casatorie, sau mai mult ca aceasta este nula. Personal imi mentin parerea ca autoritatile oricarui stat sunt obligate sa faca cunoscut statului cetateanului strain faptul ca acesta s-a casatorit pe teritoriul sau, dar cum acest fapt in practica nu se intampla, cetateanul oricum nu este absolvit de vina, fiind obligat si el la randul sau sa cunoasca si sa se supuna legislatiei statului de cetatenie. De aceea va spun cu cea mai mare convingere ca trebuie sa va transcrieti casatoria, dupa care sa solicitati divortul tot in Romania pentru a va fi mai usor. Dupa care va puteti recasatori dupa propria vointa. Mergeti la starea civila si depuneti in cel mai scurt timp actele in vederea transcrierii.
Va multumesc ptr raspunsul dvs, as dori sa mai adaug ca certificatul in posesia caruia ma aflu este in l ba araba,deci nu stiu acum , concret ce trebuie sa fac, unde sa il transcriu in tara! va rog daca e posibil sa imi indicati pasii pe care trebuie sa ii urmez;inca ceva, in cazul in care el a divortat in Egipt, cum e de procedat? presupun ca dupa 3 ani, el a facut deja acest lucru. Multumesc !
In tara solicitati transcrierea la starea civila de la primaria locului de domiciliu din buletin. Daca sunteti si in posesia sentintei de divort supralegalizata, va prezentati la starea civila de la locul de nastere pentru a merge mai repede. Desigur si starea civila de la locul de domiciliu poate sa va trimita actele dat dureaza mai mult.

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru casatorie cu un cetatean egiptean anamarya anamarya Buna dimineata.Va rog, imi puteti spune ce acte imi trebuiesc pentru a ma castori cu un cetatean din Egipt.Am inteles ca am nevoie de un act scris in engleza ... (vezi toată discuția)
Divort de cetatean egiptean buna ziua. sunt casatorita cu un ... Nikol2020 Nikol2020 Divort de cetatean egiptean Buna ziua. Sunt casatorita cu un cetatean egiptean iar casatoria este inregistrata si in Romania . Am reusit sa il conving sa ... (vezi toată discuția)
Casatorie si divort cu un cetatean strain swarowski swarowski Buna ziua! Scriu aici in speranta ca voi gasi un raspuns din partea unor profesionisti.Povestioara este ca m-am casatorit legal pe teritoriul Egiptean cu un ... (vezi toată discuția)