avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna fizica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna fizica

Fostul sot , solicita autoritatea parinteasca sa fie comuna, solicitand impartirea timpuluicopilului 2 sapt la mine, 2 la el... asta reprezinta custodie comuna fizica nu?... Pentru mine este inadmisibil... mentionez ca a parasit domiciuliul conjugal cand fetita a avut doar 2 luni... acum are 4 ani... vizitand-o in acest timp ocazional .Deasemenea solicita plata pensiei in natura...
Instantele aproba acest gen de program?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:29, 5 Decembrie 2013
Exista un prog de vizitare... in acest moment ...el deasemenea solicta domiciliul copilului sa fie la el.. el avand 5 camere eu 2.... sunt reprezentata de un avocat...asa cum am fost in trecut dar toti l-au subestimat... si au tratat situatia superficial... simt nevoia sa cer mai multe opinii... sa inteleg exact ce mi se intampla sau ce ar putea sa mi se mai intample,mie si fetitei mele....simt ca pierd mereu , indiferent cat de absurd este ceea ce cere sau cat de nepotrivit se poata cu copilul... lucrurile astea nu par sa conteze... ideea ca un tata se "lupta" pt copilul sau ii fascineaza pe judecatori... determinarea lui este confundata cu dragostea fata de copil...dar sunt doar niste actiuni impotriva mea ,,,,
Unde este ordonanta de urgenta pt tatii care nu isi viziteaza copiii cu lunile, anii, unde sunt masurile asiguratorii ca nu va fi prejudiciat copilul prin lipsa tatalui care nu vine pt ca nu-i pasa....
Doamna, in solidar inseamna ca fiecare e obligat sa contribuie, insa fiecare va contribui cu cat are.. dupa logica dvs, daca un parinte nu are momentan venituri si plateste pensie raportat la minim, celalalt chiar de ar avea posibilitatea sa dea 2000 de lei, va da doar 200 ca atat da si celalalt.
chiar ni inteleg de ce vi se pare ca cele doua art se contraziz
Art. 529
(1) Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui care urmeaza a o plati.
(2) Cand intretinerea este datorata de parinte, ea se stabileste pana la o patrime din venitul sau lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii si o jumatate pentru 3 sau mai multi copii.
(3) Cuantumul intretinerii datorate copiilor, impreuna cu intretinerea datorata altor persoane, potrivit legii, nu poate depasi jumatate din venitul net lunar al celui obligat.

daca tata e obligat de instanta sa dea pensie de 1800 de lei asa cum s-a stabilit in cazul domnei, inseamna ca mama nu mai datoreaza intretinere sau cum ? E si dansa datoare in solidar sa dea intretinere.. n-o sa dea de 1800 ca nu o avea salariul mare, dar da cat poate, pe langa bani , copilul bbeneficiaza de o rufa spalata si calcata, de mancare calda etc.

Inteleg ce simtiti @nouni, puteti schimba avocatul daca nu sunteti multumita de el ca atitudine fata de caz si ca sfat, nu va lasati toata in baza avocatului.
Nu ca are 5 camere conteaza, ci ca pana la 4 ani copilul a stat in 2 si a fost bine ingrijit si educat
alta problema-- cum pot dovedi violenta lui din timpul casatoriei si chiar si prezente?fata de actuala prietena/concubina pe care mi-a confimat-o chiar el... si mi-a sesizat-o acum un an fratele ei ...in conditiile in care ea acum e pitbullul lui...fetita mea pt ea merge ,ca e ea acolo....deasemenea in luna iulie el a fost departit de ea si era impreuna cu alcineva... fetita mea spunandu-mi ca nu e " x" acum e y ..cum pot demonstra instabilitatea lui?... am un msg pe facebook de la fratele ei in care declara ca o bate pe sora lui.... imi poate fi admisa o asfel de proba?/
Da, se poate admite , mai puteti proba cu martori daca sunt.
Ca isi schimba iubitele nu conteaza, nici ca le bate nu conteaza, conteaza daca le bate de fata cu copilul.
Conventia europeana a drepturilor omului

ARTICOLUL 5
Egalitatea între soţi
Soţii beneficiază de egalitate în drepturi şi în responsabilităţi cu caracter civil, între ei şi în relaţiile cu copiii lor referitor la căsătorie, pe durata căsătoriei şi în momentul desfacerii acesteia. Prezentul articol nu împiedică Statele să ia măsurile necesare in interesul copiilor.


Referitor la violenta

-Fisier I.N.M: "Se cunoaşte deja că destrămarea unei relaţii de familie şi tensiunea rezultantă sunt detrimentale pentru copii şi au efecte devastatoare asupra copiilor cu vârste mici. Cercetări recente au pus în evidenţă cât de mult sunt afectaţi copiii de violenţa la care sunt martori şi au demonstrat că pentru copiii cu vârste mici, ameninţările îndreptate împotriva persoanei care îi îngrijeşte au consecinţe în plan psihologic mai grave decât atacurile îndreptate împotriva copiilor."
[ link extern ]

Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2013
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Renuntare autoritate parinteasca AncaM78 AncaM78 Buna ziua, Sunt mama unui baietel de 1 an, recunoscut de tatal lui, cetatean american, rezident in Germania. Nu suntem casatoriti. Copilul a fost nascut in ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere 77adrian 77adrian Buna ziua as dori un raspuns de la un specialist daca se poate. Sunt divortat si asupra copilului avem custodie comuna, copilul este incredintat mamei. ... (vezi toată discuția)