avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pensie boala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pensie boala

sunt pensionar boala cu o pensie de 394 ron iar la eliberarea unei retete compensate mi sa spus ca nu pot beneficia de compensare conf listei B cu pensie sub 700 ron (compensare 90%)deoarece am si un alt venit ca administrator de asociatie de locatari in valoare de 150 ron!
asa sa fie?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: olf , utilizator 14:31, 30 Ianuarie 2014
Asa este, din pacate.

Contract-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale în cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2013-2014

Art. 102. – (1) Suma maxima care se suporta de casele de asigurari de sanatate din Fond este cea corespunzatoare aplicarii procentului de compensare a medicamentelor asupra pretului de referinta.
(2) Procentul de compensare a medicamentelor corespunzatoare DCI-urilor prevazute în sublista A este de 90% din pretul de referinta, al celor din sublista B este de 50% din pretul de referinta, iar al celor din sectiunile C1 si C3 din sublista C este de 100% din pretul de referinta.
(3) Procentul de compensare a medicamentelor corespunzatoare DCI-urilor prevazute în sublista B este de 90% din pretul de referinta, din care 50% se suporta din bugetul Fondului si 40% din transferuri din bugetul Ministerului Sanatatii catre bugetul Fondului, pentru prescriptiile a caror contravaloare la nivelul pretului de referinta/prescriptie este de pâna la 330 lei/luna si de care beneficiaza pensionarii cu venituri numai din pensii de pâna la 700 lei/luna.

Anexa 30 din Ord. 423/191/2013 - norme de aplicare a Contractului cadru

(9) Pentru a beneficia de medicamente conform art. 102 alin. (3) din Contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013 - 2014 , pensionarii trebuie să prezinte medicului de familie ultimul talon de pensie, actul de identitate, precum şi o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte faptul că realizează venituri numai din pensii de până la 700 lei pe lună, iar acesta va consemna în fişa medicală a pensionarului/în registrul de consultaţii numărul talonului şi cuantumul pensiei şi va anexa la fişa medicală declaraţia dată pe propria răspundere de către pensionar.
multumesc mult pentru clarificari!
Buna ziua,
Am si eu o situatie asemanatoare. Mama are pensie de 500 lei , dar primeste de la APIA subventie pentru agricultura. Si acest venit se ia in calcul? La fel medicul de familie ii prescrie medicamentele de pe lista B compensate doar cu 50 %. Am facut in scris la CAS , dar nu am primir raspuns in scris. O data mi-au spus ca se iau in calcul si aceste venituri alta data au spus ca nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie eliberare medicamente compensate elenamm elenamm Buna ziua! Am o situatie in familie pentru care incerc sa gasesc o solutie. Mama mea are o pensie de 560 ron /luna si beneficieaza de medicamente compensate ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a prescrie medicamente ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua, Un medic poate prescrie legal pe o reteta simpla si medicamente din afara zonei lui de specializare? Orice medicament? Multumesc! (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate handicap Lungu Constantin Lungu Constantin Am fost cu sotia la medicul de familie si a refuzat sa-i mai elibereze reteta compensata 100% conform certificatului de handicap permanent, pe motiv ca a ... (vezi toată discuția)