avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua, e adevarat ca urmeaza gratieri?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua, e adevarat ca urmeaza gratieri?

azi am avut un proces si avocatul meumi-a precizat ca maine sau poimaine(1dec) cel tarziu intra decretul priviind gratierile...e adevarat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 30 Noiembrie 2013
Nu este adevarat.
Atunci de ce atata valvă si zvonuri? chiar credeti ca nu se va da niciodata acest decret??
Proiectul de lege in forma actuala nu va trece niciodata.

Potrivit proiectului, pedepsele cu închisoarea de până la 6 ani inclusiv, precum şi pedepsele cu amendă, aplicate de instanţă, ar putea fi graţiate în întregime, în timp ce infracţiunile pedepsite cu privarea de libertate până la 4 ani inclusiv sau amendă ar putea fi amnistiate.

Pedepsele cu închisoarea cuprinse între 6 şi 8 ani se graţiază cu o treime, iar pedepsele cu închisoarea între 8 şi 10 ani cu o cincime.

Dupa cum se poate observa, legea ar fi prea permisiva, incat nu as crede niciodata ca va intra in vigoare.
Senatorii au respins un proiect de lege care are ca obiect de reglementare amnistierea infracţiunilor pentru care Codul penal sau legile speciale prevăd o pedeapsă privativă de libertate de până la 4 ani inclusiv sau amendă, precum şi graţierea în întregime a pedepselor cu închisoare de până la 6 ani inclusiv şi a pedepselor cu amendă aplicate de instanţa de judecată, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei dispusă de instanţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

gratierea unor pedepse elelnacristina elelnacristina am vazut la tv ca sa propus o lege ca anumitor persoane private de libertate li se va gratia pedeapsa...imi poate explica cineva ??? multumesc (vezi toată discuția)
Gratiere pentru cei cu suspendarea executarii pedepsei oltul oltul daca proiectul de lege privind gratierea vor fi gratiati si cei cu suspendare? cazierul va fi curat? sau se gratiaza cei care executa pedeapsa? (vezi toată discuția)
Proiect de lege privind gratierea unor pedespe si amnistierea unor infractiuni Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Conform unui proiect de lege intitulat \\\\"Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse\\\\", depus la Cameră de deputaţii ... (vezi toată discuția)