avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Diminuare indemnizatie de conducere
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Diminuare indemnizatie de conducere

Buna ziua,
De cateva zile , administratorii financiari din invatamant se confrunta cu o problema : diminuarea indemnizatiei de conducere.La recomandarea inspectoratelor scolare, aceasta ar trebui sa fie sub nivelul celei acordate directorilor, desi legea prevede pana la 40 % pentru administratorii financiari. In consecinta, in multe unitati de invatamant consiliile de administratie au decis diminuarea acesteia.Intrebarea mea este urmatoarea: in ce conditii se poate diminua aceasta indemnizatie si daca exista vreun temei legal care sa permita consiliilor de administratie acest lucru.Incadrarea in buget conform costului standard/elev este un motiv bine intemeiat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 17:38, 8 Decembrie 2013
Indemnizatile pana acum in baza a ce se acordau?
L 63/2011 prevede pentru administratorii financiari o indemnizatie de conducere de pana la 40%.Acesta se stabilea de catre consiliie de administratie, numai ca in unele unitati de invatamant aceste consilii tineau cont de nivelul indemnizatiei de conducere pentru directori si directorii adjuncti, avand grija ca indemnizatia adm.financiar sa fie mai mica decat a acestora.
In acest caz, C.A. poate modifica cuantumul acestora printr-o noua hotarare.
Fara nici un motiv? In acest caz, pot modifica ori de cate ori doresc, fara sa tina seama de nici un criteriu ( competenta, raspundere).Nu mi se pare corect si legal.
Legal este intrucat legea stabileste un cuantum de pana la .. %. Corect , poate nu.

Criza financiara este cel mai bun motiv invocat de angajatori pentru disponibilizari si/sau reduceri de salarii.

Alte discuții în legătură

Legea 63/2011 Radamante Radamante In legea 63/2011( anexa.4 punctul 3) se stabileste ca secretarul șef* beneficiaza de un spor de in \\"limita maximă de 20%\\" si ca acest spor se ... (vezi toată discuția)
Îndemnizaþie conducere roman gheorghe roman gheorghe Sunt profesor pentru învăţământul primar, dacă deţin şi funcţia de director coordonator la o şcoală de centru de comună mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Salarizare elisabeta andronic elisabeta andronic o persoana care este angajata la data de 04.05.2011 pentru prima data in invatamantul special pe un post didactic auxiliar, poate beneficia de sporul de ... (vezi toată discuția)