avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comanda pe magazin online, neonorata dar incasata
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comanda pe magazin online, neonorata dar incasata

Buna ziua,

Cu o saptamana in urma am plasat o comanda pe magazinul online al unei firme cunoscute din Romania. Am comandat produsul si am platit cu card. Mentionez ca am mai comandat si inainte de la magazinul respectiv, fara probleme, fiind considerat unul din cele mai serioase.
De aceasta data insa, produsul nu mi-a fost livrat dar banii au fost retrasi din cont. Conform regulamentului respectivului magazin suma aferenta unei comenzi se retrage din cont numai in urma livrarii comenzii. In plus, in contul meu de pe magazinul online comanda apare ca fiind finalizata.
Am incercat, in zadar, sa contactez firma la serviciul clienti - am sunat in fiecare zi de cateva ori, uneori stand in asteptare si 1/2 ora ca sa imi pastrez prioritatea. Am trimis si reclamatie de pa pagina de reclamatii a site-ului si am trimis si email la adresele de email specifice ale magazinului respectiv. Pana acum nu m-a contactat nimeni nici prin telefon nici prin email. Reclamatia a ajuns la destinatie, deoarece am primit email de confirmare a receptionarii reclamatiei (acesta este de obicei un mesaj de raspuns automat).
Din cate cunosc, o astfel de situatie poate fi incadrata penal, la furt sau inselaciune, dar poate ma insel.
As dori sa fiu sfatuit unde anume sa depun plangere: la OPC, la politie sau in alta parte?
Mentionez ca am dovezi (electronice) la cele afirmate mai sus, inclusiv extras de cont bancar cu debitarea sumei respective.

Multumesc,
Toate cele bune
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:54, 2 Decembrie 2013
Nu aveti proba ca nu ati primit comanda, desi aveti dovada debitarii contului dvs...O plangere la OPC ar fi utila insa, cred ca ar fi mai utila o plangere penala, avand in vedere ca in speta poate exista o sustragere sau un fals facut de curier sau de o alta persoana, iar cei de la OPC nu au calitatea sa faca investigatii ample, de genul celor efectuta de politie....success!
Intotdeauna cand se primeste ceva pe curier se semneaza de primire, mai ales cand este vorba de colet cu valoare. Ei trebuie sa poata dovedi ca am primit produsul in speta.
Crezi ca eu nu stiu cum se procedeaza cu transmiterile prin curier? Eu, de exemplu platesc la livrare si nu inainte, prin cont....Daca nu faci o plangere, atunci degeaba astepti sa faca altul dovada care iti trebuie tie, oricat "success" ti-am dori noi si pricate sfaturi ai primi ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platit bun primit prin curier fara sa il comand, recuperare bani justinmeal justinmeal Bună ziua, am primit pe adresa firmei un colet cu un produs prin curier cu suma ramburs de plata. S-a primit coletul si s-au platit banii curierului desi nu ... (vezi toată discuția)
Comanda online - neonorata ionita_add ionita_add Buna seara, In data de 11.11.2015 am efectuat o comanda online la firma importanta de vanzari. Am comandat un smartfone in val de 1300lei. Plata s-a ... (vezi toată discuția)
Pot depune plangere la opc ? viliezwarez viliezwarez Buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema am comandat 2 produse de pe un site de cumparaturi cu adresa etc.Am primit un mail de confirmare,la contul de ... (vezi toată discuția)