Buna seara. Am o intrebare ipotetica mai de rasul lumii:A a dat in judecata pentru iesirea din indiviziune pe B, pe care a il stia de proprietar al terenului cu care era terenul lui A in indiviziune. Nu s-au inteles la dimensiune lasata la calea de acces, B impunand deschiderea minima de 3,5 m la drum, lui ramanadui 20 m.Dupa 4 ani. A solicita un extras CF pe terenul lui B din cauza unui proces intentat de B lui A si afla ca defapt B nu mai este proprietar al terenului dinainte de a deschide A procesul de iesire din indiviziune terenul revenind Statului Roman. Are A posibilitatea sa anuleze procesul de iesire din indiviziune care i-a fost nefavorabil si sa solicite o noua iesire din indiviziune de data aceasta cu proprietarul terenului(Statul roman)? :frantic:
Nu exista intabulare pe acele terenuri?
Situatia e expusa ciudat sau inteleg eu ciudat... "terenului cu care era terenul lui A in indiviziune"... Adica A si B erau coproprietari ai aceluiasi teren, nu? Cote-parti?
A il da in judecata pe B dar intre timp B vanduse/cedase/donase lui statul roman. B nu s-a prezentat? Nu s-a cerut situatia juridica a terenului in dosar de nicaieri, de la primarie, de la impozite si taxe?
Ar merge o alta iesire din indiviziune si apoi o revizuire. Cred, la o prima privire crucis.
Multumesc de raspuns Avlil, este cam ciudat deoarece B detinea terenul in urma unui Ordin Prefect , la care A a obtinut Nulitate absoluta partiala(pentru partea de teren care i-a revenit lui A) iar instanta a statuat ca prefectul sa emita un nou ordin pentru suprafata de 1/2 care trebuia sa ii ramana la B. Dar nu a emis(Nu a facut nimeni documentatia)si au trecut 5 ani acum dar cand A a cerut iesirea din indiviziune era la 6 luni dupa terminarea procesului de "nulitate ordin prefect" A nu a stiut ca terenul va avea situatia juridica dinainte de OP ca sa ceara primariei iesirea din indiviziune. De aceea il intereseaza daca se mai poate face ceva.