avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anulare decizie civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anulare decizie civila

Buna seara. Am o intrebare ipotetica mai de rasul lumii:A a dat in judecata pentru iesirea din indiviziune pe B, pe care a il stia de proprietar al terenului cu care era terenul lui A in indiviziune. Nu s-au inteles la dimensiune lasata la calea de acces, B impunand deschiderea minima de 3,5 m la drum, lui ramanadui 20 m.Dupa 4 ani. A solicita un extras CF pe terenul lui B din cauza unui proces intentat de B lui A si afla ca defapt B nu mai este proprietar al terenului dinainte de a deschide A procesul de iesire din indiviziune terenul revenind Statului Roman. Are A posibilitatea sa anuleze procesul de iesire din indiviziune care i-a fost nefavorabil si sa solicite o noua iesire din indiviziune de data aceasta cu proprietarul terenului(Statul roman)? :frantic:
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 11:38, 3 Decembrie 2013
Nu exista intabulare pe acele terenuri?
Situatia e expusa ciudat sau inteleg eu ciudat... "terenului cu care era terenul lui A in indiviziune"... Adica A si B erau coproprietari ai aceluiasi teren, nu? Cote-parti?
A il da in judecata pe B dar intre timp B vanduse/cedase/donase lui statul roman. B nu s-a prezentat? Nu s-a cerut situatia juridica a terenului in dosar de nicaieri, de la primarie, de la impozite si taxe?
Ar merge o alta iesire din indiviziune si apoi o revizuire. Cred, la o prima privire crucis.
Multumesc de raspuns Avlil, este cam ciudat deoarece B detinea terenul in urma unui Ordin Prefect , la care A a obtinut Nulitate absoluta partiala(pentru partea de teren care i-a revenit lui A) iar instanta a statuat ca prefectul sa emita un nou ordin pentru suprafata de 1/2 care trebuia sa ii ramana la B. Dar nu a emis(Nu a facut nimeni documentatia)si au trecut 5 ani acum dar cand A a cerut iesirea din indiviziune era la 6 luni dupa terminarea procesului de "nulitate ordin prefect" A nu a stiut ca terenul va avea situatia juridica dinainte de OP ca sa ceara primariei iesirea din indiviziune. De aceea il intereseaza daca se mai poate face ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 165/2013 versus revendicare pusa2mimi pusa2mimi Buna ziua. Pun in discutie o problema mai complicata: X a avut cerere la legea 18/1991, pentru doua suprafete de teren una intravilan aferenta casei de ... (vezi toată discuția)
Iesire fortata din indiviziune m_m_c m_m_c Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care sunt variantele de iesire din indiviziune in urmatorul caz: In anii 70` statul Roman a construit 12 case pe un teren ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune miha_mimi miha_mimi Buna ziua din nou si va multumesc pentru sfaturile acordate cu alte ocazii. va voi expune problema mea si va rog sa ma ajutati si de asta data. socrii mei ... (vezi toată discuția)