avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 165/2013 versus revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 165/2013 versus revendicare

Buna ziua. Pun in discutie o problema mai complicata: X a avut cerere la legea 18/1991, pentru doua suprafete de teren una intravilan aferenta casei de locuit instrainate alta teren extravilan , care erau in registrul agricol (nesolutionata). 3 ani mai tarziu terenul aferent casei instrainate(tot nu numai cel atribuit in folosinta) + o gradina inscrisa in acelasi CF,a fost dat prin ordin prefect proprietarilor casei( mentionez ca la data instrainarii cumparatorul casei , pe motiv ca nu va fi proprietarul terenului a refuzat sa plateasca terenul). X a depus cerere la L169/1997 cerand din nou terenurile inscrise in CAP ,i s-a recunoscut dreptul de proprietate chiar si pentru terenul aferent casei,dar pentru terenul aferent casei s-au acordat despagubiri.X fiind mostenitor al gradinii instrainate prin OP, a solicitat la L 10/2001 tot terenul atat gradina cat si terenul aferent casei( deci tot ce s-a dat prin ordin prefect cumparatorului casei).Raspunsul( fara a se verifica inscrierile din CF) a fost ca nu are dreptul la teren , ca a fost dat prin OP, legal. La care raspuns X a actionat Primaria in judecata, a sistat procesul si a initiat un alt proces in constatarea nulitatii Ordinului Prefectului, proces pe care l-a castigat partial, respectiv a fost constata nulitate partiala a OP.pentru gradina ,s-a reluat procesul la L10/ 2001 si a recuperat gradina. Referitor la cealalta bucata de teren cea aferenta casei de locuit,completul de judecatori a hotarat ca "deoarece terenul nu a fost solicitat la L 18/1991" , ramane ca prefectul sa emita un nou ordin, ordin care dupa 5 ani nu este emis.La dosar exista un inscris prin care se preciza ca X a solicitat terenul la L18/1991, inscris de care nu s-a tinut cont. X a cerut un extras Cf din care a vazut ca nu s-a emis un nou OP si ca urmare a solicitat comisiei de fond funciar la L 165/2013, sa ii rezolve cererea la L 18/1991, solicitand terenul in natura contra returnarii despagubirilor pentru suprafata pe care o va primi(mentionez ca din toata suprafata este libera de constructii doar 90 mp ,aceasta suprafata fiind masurata , si castigata la judecatorie ,dar pierduta la tribunal.Intrebarea mea este daca Comisia poate da acest teren inapoi lui X , daca nu , poate X datorita faptului ca i s-a recunoscut dreptul de proprietate sa deschida o actiune in revendicare pentru cei 90 mp? :-/ Va rog sa ma iertati ca mesajul este asa lung. Multumesc anticipat ptr. raspunsuri
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2013
pusa2mimi, utilizator
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 10:34, 4 Septembrie 2013
Oare chiar nu stie nimeni daca X poate sau nu poate face ceva in privinta terenului?:frantic:
O parere va rog???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! vreau sa recuperez teren! pusa2mimi pusa2mimi Am o cerere la L18/1991 nesolutionata, in care este ,dupa coala din registrul agricol si suprafata de teren aferenta casei de locuit . Casa s-a vandut fara ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatarea nevalabilitatii titlului statului pusa2mimi pusa2mimi Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un model de \\"actiune in constatarea nevalabilitatii titlului statului\\".Terenul a fost preluat la stat la legea 58/1974, ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren intravilan pusa2mimi pusa2mimi In urma unui proces in costatarea nulitatii absolute a unui ordin prefect pentru teren aferent casei,s-a constatat nulitatea absoluta a ordinului prefectului ... (vezi toată discuția)