avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Daca am dreptate eu, unde pot sa ma adresez?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Daca am dreptate eu, unde pot sa ma adresez?

Buna seara ! De cativa ani sunt posesoare de repartitoare pe calorifere (cea mai mare pacaleala si teapa cu aceste repartitoare ).Am doua nelamuriri ,poate ma poate ajuta cineva cu ceva raspunsuri.In fiecare luna primim(asta daca avem grija sa o cerem ,daca nu administratorul o face uitata),o foaie cu calculul facut de o firma( pt. care platim 12 ron de ap,) pentru caldura consumata .In ea se vede clar cum consumul pe care il avem la calorifere este mult mai mic decat consumul perceput de ei si platit de noi pentru coloane.Este corect asa ,noi inghetam facand economie si ei ne pun consum dublu pt, coloane ?(de ex eu am consumat 300000 de unitati iar pentru coloane mi s-au pus 400000de unitati !Coloane am in bucatarie , in sufragerie si in baie ,iar in factura de calcul apare si in dormitor . Aseara a venit baiatul care citeste repartitoarele si l-am rugat sa imi arate si mie coloanele din dormitor ....pai doamna nu aveti ! atunci i-am aratat factura de calcul si el mi-a spus ca trebuie sa vb . cu administratorul , care tipa si urla ca pot sa ma duc si la mama protectiei si a antenelor ca asa este regula ,chiar daca nu detii coloane in dormitor platesti pentru ele ca si cei care detin aceste coloane in dormitor. Dragilor este adevarat ??Cum sa platesc daca nu am ?!Raspundeti-mi daca stiti , va rog ! O noapte linistita !
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 11:59, 12 Decembrie 2013
1-In cadrul imobilelor de locuit in comun,orice fel de suspiciune sau neclaritate se solutioneaza cu decenta,tact,intelepciune
Comportament de genul administratorului de imobil care "tipa si urla ca pot sa ma duc si la mama protectiei si a antenelor ca asa este regula" este gresit pentru ca nu solutioneaza problema,mai mult favorizeaza majorarea starii de disconfort intre proprietari si reprezentantii asociatiei de proprietari
Exista multi administratori de imobile de locuit in comun,care cu profesionalism si intelegere explica si clarifica proprietarilor problemele si neclaritatile cu care se confrunta in cadrul asociatiei de proprietari
Chiar daca detineti repartitoare de cost,conform norme in vigoare va revine obligatia sa
achitati lunar si parti comune
Pentru clarificarea modalitatii de calcul consum individual agent termic trebuie discutat direct cu unitatea care face calculul lunar ,nu cu administratorul de imobil
2-
pt. care platim 12 ron de ap,) pentru caldura consumata .


Suma nu este platita pentru caldura consumata,ar fi ideal sa utilizati unitatile precizate de dv si sa achitati suma de 12 ron/ap
Suma reprezinta cota individuala lunara pentru calculul consumului de agent termic
Multumesc pentru raspuns si vreau sa va mai precizez ca cei 12 ron lunar ii platim pentru cititul repartitoarelor si factura , dar ,nu asta ma deranjeaza ,nu ma deranjeaza foarte tare nici ca ma obliga sa platesc mai mult decat consum ,ma deranjeaza adresarea si faptul ca incearca sa mascheze niste chestii incercand sa te intimideze si sa te imbrobodeasca pe fata .Nu am nici o obiectie pentru plata impusa pentru coloanele pe care le detin in bucatarie , sufragerie si baie , pentru coloana din dormitor am nelamurire pentru ca sunt obligata sa platesc pentru ea desi nu o detin ,cum o detine dansul .Stiti ca pentru coloana aia din dormitor pe care nu o am mi se afiseaza lunar in factura o gramada de unitati pe care as putea sa le folosesc cu caloriferul?cam asa apare in factura sub consumul pe camere la calorifere consum coloane, coloane bucatarie 40000 unitati , coloana sufragerie 55000 unitati , coloane baie 65000 unitati, coloane dormitor 85 000 unitati,asta imi este nedumerirea de unde naiba mi le trece pe alea din dormitor daca nu le am ,precum le are dansul in ap. Daca le aveam nu obiectam nimic .Cu asta va rog sa ma lamuriti ,daca stiti !
Nu aveti ce sa vorbiti cu administratorul sau presedintele, repartizarea o fac cei de la firma care v-au montat repartitoarele, trebuie sa mergeti la ei si sa vedeti de ce va trec coloana in dormitor daca nu exista, daca aveti dreptate ei fac modificarile.
Acele unitati nu sunt relevante pentru dumneavoastra, un fel se calculeaza unitatile la calorifer, in alt fel la tevi, un fel la apartament care este in mijlocul blocului fara pereti exteriori si altfel la apartament de la ultimul etaj care este pe colt cu multi pereti exteriori, asta DOAR cei care va fac calculul stiu.
Noi am renuntat la repartitoare si este mult mai bine!!
Multumesc , pentru raspuns ,Thran !
Trebuie sa mergeti la societatea care repartizeaza caldura in functie de repartitoare si sa faceti acolo o cerere cu numar de inregistrare. Eu cred ca trebuie sa cereti recalcularea repartizarii in urma cu 3 ani.

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)
Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)
Plata caldura parti comune marinica71 marinica71 am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist ... (vezi toată discuția)