Buna seara ! De cativa ani sunt posesoare de repartitoare pe calorifere (cea mai mare pacaleala si teapa cu aceste repartitoare ).Am doua nelamuriri ,poate ma poate ajuta cineva cu ceva raspunsuri.In fiecare luna primim(asta daca avem grija sa o cerem ,daca nu administratorul o face uitata),o foaie cu calculul facut de o firma( pt. care platim 12 ron de ap,) pentru caldura consumata .In ea se vede clar cum consumul pe care il avem la calorifere este mult mai mic decat consumul perceput de ei si platit de noi pentru coloane.Este corect asa ,noi inghetam facand economie si ei ne pun consum dublu pt, coloane ?(de ex eu am consumat 300000 de unitati iar pentru coloane mi s-au pus 400000de unitati !Coloane am in bucatarie , in sufragerie si in baie ,iar in factura de calcul apare si in dormitor . Aseara a venit baiatul care citeste repartitoarele si l-am rugat sa imi arate si mie coloanele din dormitor ....pai doamna nu aveti ! atunci i-am aratat factura de calcul si el mi-a spus ca trebuie sa vb . cu administratorul , care tipa si urla ca pot sa ma duc si la mama protectiei si a antenelor ca asa este regula ,chiar daca nu detii coloane in dormitor platesti pentru ele ca si cei care detin aceste coloane in dormitor. Dragilor este adevarat ??Cum sa platesc daca nu am ?!Raspundeti-mi daca stiti , va rog ! O noapte linistita !
@Gyna, mergeti la firma si cereti sa vorbiti cu cineva de la biroul tehnic si persoanei respective sa-i explicati ca s-a gresit la inventarierea coloanelor din apartament.
Explicatii ca in bloc sunt coloane care trec prin baie, bucatarie, sufragerie, de la parter pana la ultimul etaj, iar in dormitor nu are nimeni asa ceva.
O sa va aduca situatia inventarierii pe care o au ei si veti vedea greselile.
Inainte sa mergeti la ei, ar trebui sa fiti sigura ca toti cei de pe coloana dvs au trecut in facturi consum coloana dormitor si sa vedeti daca au sau nu coloana prin dormitor.
Daca se confirma ca este gresita inventarierea se poate face o noua repartizare, sunteti la inceput de sezon.
Iar daca tot scobiti pe acolo sa verificati si grosimea tevilor pentru care ati platit pana acum. Exista de exemplu tevi de 3/4 ,1/2, etc., fiecare grosime se plateste mai mult sau mai putin. Masurati cu sublerul.