avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am voie sa am inca un venit in timp ce primesc ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am voie sa am inca un venit in timp ce primesc indemnizatia de crestere a copilului

din 1.09.2010 am primit indemnizatie de crestere a copilului,timp de 2 ani.Din 09.2011 am inchiriat apartamentul proprietate personala cu contract de inchiriere prin fisc ,totul legal.Exista pericolul sa mi se ceara inapoi indemnizatiile primite in acea perioada?pt ca desi din 31.08.2010 am predat functia de administrator al unei asociatii de proprietari,dar cei de la fisc nu mi-au spus ca trebuie sa inchei prin nu stiu ce declaratie,acum in 2013 am primit instiintare ca trebuie sa restitui indemnizatia din lunile cind am figurat la ANAF ca am platit impozitul pe acei bani incasati ca administrator.Si va mai sicii cu o intrebare,e adevarat ca dupa 3 ani se prescrie,asa a spus si inspectorul,asta ar insemna ca daca nu pot achita pina la data prescrierii ,se sterge datoria?VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:00, 5 Decembrie 2013
Dan_Preda:

1. Nu toate veniturile impozabile sunt interzise a se cumula cu pe indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) ci numai veniturile profesionale (din salarii, din activitati independente sau agricole sau cele asimilate veniturilor din salarii si prevazute ca atare in Codul fiscal).

2. Veniturile din instrainari si inchirieri de bunuri, cel din dobanzi, din investitii etc., chiar daca sunt impozabile, nu sunt venituri profesionale. si pot fi cumulate cu indemnizatia pentru CCC.

OUG nr.111/2010 defineste ce inseamna in sesnul acestui act normativ venituri supuse impozitului, si anume:

art.2 (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
....

Prin urmare, coroborand cele doua texte de lege - art.16 si art.2 - reiese clar ca, veniturile din dobanzi nu suspenda plata indemnizatiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil si contract de inchiriere narcisa73 narcisa73 Buna ziua, o informatie referitoare la suspendarea indemnizatiei pt crestere copil: Impreuna cu sotul meu detinem un imobil (dobandit in timpul casatoriei), ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului florinplaton florinplaton O persoana care este angajata si care pe langa asta mai are deschisa si o activitate independenta PFA, masura 141 poate beneficia de indemnizatie pentru ... (vezi toată discuția)
Se poate cumula indemnizatia pentru ccc cu alte venituri? mamica84 mamica84 Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca in situatia in care sunt in crestere copil (24 luni) as vrea sa ma inscriu ca presedinte sau vicepresedinte la sectii ... (vezi toată discuția)