Buna ziua. Am o problema cu taxarea impozitului pe cladire de la țară.În primavara acestui an am facut succesiunea de moștenire al unui imobil de la țară care este casa părintească ,acum pe acte figuram eu si mama ,(tata a decedat).Trebuia să plătesc impozitu la casa ,la care cei de la primarie îmi spun că cota mea este de 400 ron și că cota mamei este de 340 ron (este vorba de aceeași cladire ,adica o casa simplă de la țară din văiugă). menționez că pe actul de identitate am altă adresă decît cea a imobilului precizat, și mi sa cerut certificat fiscal care să ateste că nu sunt proprietar al imobilului la care am adresa de domociliu. Am dus certificatul fiscal care confirma ca nu sunt proprietarul imobilului unde locuiesc. Nu stiu care e procedura de taxare si nici de ce am atît de plata, în comparație cu vecinii care au de plată 220 ron si maxim 250 ron. Va rog sa ma ajutați pentru ca nu mi se pare ceva în regula cu toată tărășenia asta. Vă mulțumesc anticipat !!
Baza de calcul o gasiti in Codul fiscal, art 521, dar si la primaria de care apartine acel impobil.
Impozitul este de 0,1%.
Poate acest impobil este pentru D-voastra un al 2-lea impobil, ceea ce ar explica situatia.
Daca consultati articolul 251 din codul fiscal, puteti sa va calculati D-voastra impozitul. Nu uitati sa tineti cont de rangul localitatii/strazii din care face parte imobilul.
La Primarie ar trebui totusi sa existe o transparenta pentru contribualilii acesteia, si sa va explice cum au facut calculul.