lucrez intro institutie publica. in urma cu o saptamina am dat concurs de promovare in treapta. acuma cind mi sa comunicat dispozitia primarului am aflat cu stupoare ca salarul meu a scazut. de la 853 inainte de concurs la 800 lei. cei de la resurse umane au invocat nu stiu ce trepte de salarizare. habar nu am.
nu am semnat de luare la cunostinta a dispozitiei privind noul salariu.
intrebari
ati mai auzit vreodata ca in urma unui concurs de promovare salariul sa iti scada.
are efect dispozitia daca nu am luat la cunostinta de ea.
pot contesta promovarea si sa solicit raminerea pe aceasi treapta de salarizare.
am cautat in aceste 2 legi dar nu am gasit articol care sa spuna ca dupa promovare, salariul ramine acelasi ca inainte de promovare sau egal, sau scade.
Nu ati gasit o astfel de prevedere pentru ca nici nu exista. Ca daca ar ramane salariul egal ori ar scadea nu ar mai avea nici un rost promovarea. Uitativa in anexele legii 284/2010, si ve-ti observa ca salariul se stabileste in functie de anumite criterii, cum ar fi functia, gradul profesional (in cazul dvs.), gradatia (vechimea), clasa de studii, clasa de salarizare. Ori daca nu vi se aplica in mod integral legea 284/2010 uitativa si in anexele L330/2009. desi nu ar trebui. In nici un caz dupa promovare salariul nu poate fi mai mic sau egal ca inainte, fiindca cel incadrat pe gradul profesional superior cu ,,treapta 3 de salarizare'' are un salariu mai mare ca cel incadrat pe gradul profesional principal cu ,,treapta 1 de salarizare.''
-prevederile Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare;
-prevederile art. 2 şi art. 13 alin. (2) din Legea nr. 283/2011 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2010 pentru completarea art. 11 din Ordonanţa de urgenţă nr. 37/2008 privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul bugetar;
-prevederile art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 84/2012 privind stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar în anul 2013, prorogarea unor termene din acte normative, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare;
Sunt actele normative in vigoare pentru stabilirea salariului functionarilor publici promovati in functii sau grade profesionale in anul 2013, art. 13 alin(2) face referire la treapta de salarizare 3 chiar daca treptele au fost eliminate de la 01.01.2011, stabilirea salariului se face pe functii similare mergand la 31.12.2009 si trecand prin toate filtrele legii de diminuare(25%), crestere(15%,8% si 7,4%) ajungandu-se la salariul trecut in anexa corespunzatoare din ordonanta 9/2008.