avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de ingrijire cu habitatie viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de ingrijire cu habitatie viagera

Buna ziua,
O vecina in varsta de 70 ani, singura, fara copii, m-a rugat sa o ingrijesc in schimbul imobilului pe care il detine. Nu prea stiu ce presupune aceasta. Presupun ca se incheie un contract, un act ceva. Firesc ca imi fac probleme, daca dupa ani de zile, dupa ce am cheltuit niste bani, vrea sa rezilieze contractul, si eu constat ca nu a vrut decat sa se foloseasca de mine? Daca se poate sa ma lamureasca cineva cum se incheie un astfel de contract astfel incat nimeni sa nu aiba de pierdut. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: imene , utilizator 09:03, 5 Decembrie 2013
Dacă vă respectaţi obligaţiile de întreţinere, nu riscaţi nimic. Nu poate desfiinţa contractul doar pentru că aşa vrea ea.
Trebuie sa mergeti la un notar sa faceti un contract de intretinere cu drept de uzufruct iar la intretinere sa specificati ca se poate comuta in renta viagera, in caz ca batrana se razgandeste si nu va mai dori sa primeasca de la dvs. intretinerea. O zi buna
Buna ziua,

contractul de intretinere a fost modificat substantial prin intrarea in vigoare a Noului Cod Civil. Ar fi bine sa gasiti un notar care sa fie dispus sa va explice in termeni simpli in ce consta acest contract si ce se poate intampla. Puteti sa cereti aceste lamuriri si de la un avocat.

Costi Boncu
multumesc tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renta viagera niculaucarmen niculaucarmen buna ziua, speta mea este urmatoarea: am bunici cu varsta de peste 65 ani, au in proprietate mai multe terenuri si vor sa incheie un contract de renta viagera. ... (vezi toată discuția)
Ce act trebuie sa fac? boyzone boyzone o persoana doreste sa o ingrijesc pe durata vietii sale(are 76ani) si imi va lasa apt ulterior.am procedat la efectuarea tuturor demersurilor ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager sau contract de intretinere mihaela ramona mihaela ramona Buna ziua, Doresc sa iau in intretinere doi batrani, sot si sotie, contra apartament si as vrea sa-mi spuneti ce fel de contract este mai bun pentru ambele ... (vezi toată discuția)