avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Accizele si deflatia
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Accizele si deflatia

acciza

taxa suportata de consumatori, una din formele cele mai raspandite ale impozitelor indirecte, care se include in pretul de vanzare al unor marfuri determinate.

[ link extern ]


deflatia

deflation

O scadere prelungita a preturilor, de obicei cauzata de cantitatea monetara aflata pe piata.(Limitarea creditului poate duce la deflatie).Este opusul inflatiei.Impactul deflatiei asupra economiei este cresterea somajului, de vreme ce este afectata cererea de produse, bunuri si servicii de pe piata.Daca deflatia nu este controlata, poate duce la depresie economica.

Pentru a lupta cu deflatia, guvernele intervin prin scaderea ratelor de interes (ratele dobanzilor de imprumut), prin creare de credit, tocmai pentru a creste lichiditatea.

[ link extern ]

voinea de la romania e foarte original. (se) lupta cu deflatia punand taxe suplimentare la vanzarea marfurilor

Voinea: Creşterea accizei la carburanţi, măsură pentru a evita deflaţia
[ link extern ]

... pai inseamna (dupa mintea lui) ca merge acum si o suprataxa de 70-80% pe vanzarile de imobile (ca sa fie pretul la acelasi nivel ca acu' 4-5 ani).
si ar evita astfel, el voinea (ministru de la romania), deflatia. ce simplu e, habar n-aveam.
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 18:11, 6 Decembrie 2013
omu' cu starpirea deflatiei mai are si alte preocupari academice (cred ca e apucatura de (cand era) mic)...

"In Suedia voi analiza si sistemul denuntatorului, care functioneaza de ani buni acolo si ar putea fi implementat si la noi"

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate? credit ipotecar- imposibilitate de plata bogdan36 bogdan36 Buna seara, Am un credit imobiliar la care am platit 5 ani. Acuma nu mai reusesc sa platesc rata. Daca nu mai platesc si il ia banca si cu suma cu care se va ... (vezi toată discuția)
Modelul suediei în abordarea pandemiei covid 19 va pare bun? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu prea au treaba suedezii cu stresul pandemiei de COVID 19. La ei se pot aduna 50 de.persoane cel mult.Nu prea vad logica. La.ei.scolile sunt deschise. Ei ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea pentru vanzare cabinete medicale cu plata in rate vasilica25 vasilica25 S-au vandut cabinete medicale cu plata in rate , dobinda este variabila in functie de UE, dobanda creste sau scade de mai multe ori pe an( 1 ian 2013 ... (vezi toată discuția)