avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... se poate? credit ipotecar- imposibilitate de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

se poate? credit ipotecar- imposibilitate de plata

Buna seara,
Am un credit imobiliar la care am platit 5 ani. Acuma nu mai reusesc sa platesc rata. Daca nu mai platesc si il ia banca si cu suma cu care se va vinde nu se acopera creditul se poate ca pentru diferenta de credit sa mi se puna poprire pe salar sau rata? Pentru suma scoasa am girat 2 apartamente. Ce se poate intampla daca nu mai pot plati rata si banca nu vrea sa scada rata?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 10:12, 8 Iunie 2013
daca nu veti mai putea achita ratele banca va poate executa ce ati girat.
si daca nu se acopera creditul deoarece preturile la apartamente a scazut, pe diferenta se poate sa imi puna rata?
depinde de conditiile din contractul de credit si cum negociati cu banca.
Cu siguranta ca banca daca nu isi va recupera banii din vanzarea bunurilor va va pune poprire pe venituri pentru recuperarea diferentei. Sansa sa scrie in contractul de credit altceva este similara cu aceea de a castiga la loto marele premiu.
valoarea evaluata a apartamentelor a fost mai mare decat cea a creditului. Daca valoarea apartamentelor a scazut de ce nu au scazut si bancherii rata? E normal sa-ti puna rata pe diferenta nerecuperata din moment ce eu girez cu 2 apartamente pt acel credit?

Alte discuții în legătură

Imprumut nevoi personale cu garantie laryp laryp In 2008, am facut un imprumut de nevoipersonale la [banca ], si am pus garantie casa, la evaluare in 2008 locuinta valora 100 000 euro, eu am imprumutat doar ... (vezi toată discuția)
Codebitorul unui credit ipotecar executat silit este urmarit si pe salariu? laviniageorgescu23 laviniageorgescu23 Buna ziua, Eu si sotul meu am achizitionat in 2007 un apartament prin credit ipotecar in franci elvetieni, el in calitate de \"imprumutat' iar eu in calitate ... (vezi toată discuția)
Restantier la banca provincia provincia am facut imprumut la banca si nu am mai putut sa achit rata deoarece ni s-a diminuat salariul cu 25%. de un an de zile nu am mai achitat pentru ca am fost ... (vezi toată discuția)