avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie pensionare - cerere respinsã
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie pensionare - cerere respinsã

Bună ziua.

Am depus dosarul de pensionare pentru limita de varstă , dar in Anexa de la casa de Pensii scrie că nu am dreptul deoarece o perioadă de 6 ani si 6 luni nu a fost valorificata in grupa a II a 100 % deoarece am avut funcţia de Director General in acea perioada şi trebuia sa lucrez 70% din timpul de lucru in aceleasi condiţii deosebite cu muncitorii. Menţionez că ITM-ul a certificat ca am lucrat in aceasta perioada in grupa a II a 100%.
Ce se poate face ca cei de la Pensii sa ia in considerarea Gupa II 100%?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:14, 8 Decembrie 2013
In ce sector de activitate poate un director general sa desfasoare 100 % din activitate sa, in grupa a 2-a de munca, astfel incat ITM sa dea un aviz in acest sens ?!
Este greu de crezut ca in fisa postului de director general figureaza 100 % activitati de supraveghere, indrumare, control, etc. la locuri de munca incadrate in grupa de munca. Conditia de incadrare a activitatii desfasurate de catre cadre cu functii de conducere in gr. a 2-a de munca era de a lucra efectiv minim 70 % din timpul de lucru, la locuri de munca nominalizate prin anexa 2 la Ordin MMPS nr. 50/ 1990 si luarea in considerare la pensie ca atare, adica proportional cu timpul efectiv lucrat, adica maxim 70 % din perioada respectiva ca fiind incadrata in gr. a 2-a.
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2013
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa a ii-a de munca a&a a&a Va roog...imi poate explica cineva ce inseama : 1. \\"beneficiaza de incadrarea in grupa a II-a de munca daca a lucrat in conditii deosebite intre 70-100% din ... (vezi toată discuția)
Grupa ii dan sabotnicu dan sabotnicu am lucrat la GRANITUL ca sef CTC -LABORATOR si sef sectie iar casa de pensie nu recunoaste ac.functii la gr.II (vezi toată discuția)
Incadrarea in grupa a ii de munca, in procent de 70% din timpul efectiv lucrat ramona_moraru ramona_moraru Buna ziua. In perioada 01.11.1968-01.06.1990 mama mea a fost tehnician veterinar la o Circumscriptie veterinara. A solicitat Directiei pentru Agricultura ... (vezi toată discuția)