avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Stationare masina in fata curtii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Stationare masina in fata curtii

In ultimul timp, o dubita de Romstal este parcata mereu in dreptul curtii mele. Nu blocheaza accesul in curte dar ma deranjeaza foarte tare, pentru ca abia pot face manevre cu masina, pt ca strada este ingusta.
Nu ma intalnesc cu persoana , dar i-am lasat un bilet in geam si nu va zic ce bilet a lasat si el ca raspuns.
Ideea este ca in afara faptului ca ma incurca, el incalca niste reguli cum ar fi:
- este stationat la mai putin de 25m de trecerea de pietoni
- strada este drum public si nu are latime mai mare de 6m, iar el ia un pic din drum, pt ca parcheaza jumate pe strada si jumate pe trotuar
- nu lasa distanta intre el si gard , de 1,5m, adica cat ar trebui sa fie liber trotuarul ca sa treaca pietonii
Se ambitioneaza si nu vrea sa parcheze acolo unde sta, doar e strada de curti; mai este un bloc mic in apropiere, s-ar putea sa stea in acel bloc, si banuiesc ca nu le sunt asigurate locuri de parcare.
Ce pot sa fac? Sa ma duc sa fac o reclamatie la politie, pt ca incalca regulamentul de aplicare a codului rutier?
Are vreo importanta ca e dubita de marfa de Romstal? Are voie sa mearga cu ea si acasa?
As putea sa dau un email si la Romstal.
Vreau neaparat sa scap de el din fata curtii mele.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:34, 7 Decembrie 2013
Sesizati oficial politia responsabila
O sesizare a politiei este binevenita, dar ea trebuie sa fie insotite de probe. Va recomand sa fotografiati autovehiculul in pozitia in care este parcat. Din fotografii sa fie vizibile numerele de inmatriculare si prevederile legale pe care nu le respecta.. Pentru indicarea distantelor pe care nu le respecta folositi o ruleta si fotografiati distanta incriminata.
La ceea ce ati scris dvs. fac corectura ca Codul rutier a fost modificat in sensul ca latimea de trotuar care trebuie lasata libera pentru trecerea pietonilor este de 1 m. nu de 1,59 m cum era mai inainte.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal contraventie - parcare neregulamentare pe trotuar florentincristea florentincristea salut in ziua de 28.09.2012 in jurul orelor 9 am parcat masina in sectorul 1 bucuresti pe strada mexic in dreptul cladirii cu nr 3 pe traotuar. in jurul ... (vezi toată discuția)
Primaria si o scoala (clasele 1 -8) doreste sa deschide o noua ... Castle Castle Primaria si o scoala (clasele 1 -8) doreste sa deschide o noua poarta pt scoala . Dar pt a intra prin aceasta poarta nou copii trebuie sa parcurga o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, de câteva zile găsesc în fața porți o mașină ... Dany320 Dany320 Bună ziua, De câteva zile găsesc în fața porți o mașină care este parcată,jumate pe trotuar și jumate pe stradă,cu roata din spate pe spațiu verde ... (vezi toată discuția)