avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In ce termen trebuie predat permisul de conducere dupa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In ce termen trebuie predat permisul de conducere dupa respingerea plangerii contraventionale?

Care este art. din Codul rutier care indica termenul in care trebuie predat permisul de conducere dupa ce plangerea contraventionala a fost respinsa (judecata dupa NCPC) ?
Contravenientul trebuie sa astepte comunicarea deciziei din apel sau trebuie sa predea permisul imediat dupa pronuntare?
Organul de politie trebuie sa-i trimita adresa sa predea permisul, sau contravenientul este obligat in baza legii sa-l predea fara notificare?

Ms!
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 20:49, 16 Decembrie 2013
Art. 118 (4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.

Cu tot respectul, ati dat copy-paste de pe vechile prev. din Codul rutier..
Am initiat acest topic tocmai pentru faptul ca nu gasesc in noile modif. ale codului rutier dispozitii ref. la predarea permisului dupa respingerea pc de catre instanta de apel...
Prevederile copy paste sunt in vigoare, in acest moment .
Contravenientul trebuie sa predea permisul de conducere dupa pronutarea hotararii de respingere ,nu se asteapta nici o comunicare.
Acum voi intreba ca o necunoscatoare: unde scrie ca prev.din copy-paste sunt in vigoare in acest moment..cat si ati mai scris?
Ms.
[ link extern ]

este un link copy paste

Alte discuții în legătură

Plângere contravențională respinsă. care este termenul în care trebuie să predau permisul? DannielS DannielS Buna ziua, Astazi mi-a fost respinsa plangera contraventionala dar am apel in 30 de zile ...pot preda permisul pentru a nu mai pierde timp sau sunt obligat sa ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de suspendare permis auto romeo_ovidiu@yahoo.com romeo_ovidiu@yahoo.com Buna ziua, As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)
Sanse recuperare permis conducere auto brasov? sorin67 sorin67 Am primit permisul ca urmare a plangerii depuse in instanta impotriva PV de constatare emis abuziv de agentul de circulatie. Instanta mi-a respins plangerea, ... (vezi toată discuția)