avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

Buna seara,
Revin la subietul anterior din aprilie 2013. Mentionez ca am intentat actiune de divort in 25.06.2013. Pana acum mi s-au cerut doar completari la cererea depusa, inca nu s-a stabilit nicio sedinta si nu s-a trimis sotului meu nicio informare pentru intampinare. Pe el l-am informat eu, reactiile lui au fost ca si pana acum (violenta verbala si fizica) dar sustine ca eu voi avea de pierdut ca urmare a acestei actiuni.
Va rog fruos sa ma informati care sunt drepturile lui in casa (sunt unic proprietar ca urmare a mostenirii de la parinti) in conditiile in care am solicitat desfacerea casatoriei din vina ambelor parti? Faptul ca mi-am recunoscut partea de vina poate influenta incredintarea minorului si dreptul sotului de a locui in casa mea si dupa divort (daca eu nu sunt de acord)?
Multumesc din nou pentru sprijin!
Cel mai recent răspuns: mica-mihaela , utilizator 07:41, 10 Mai 2014
la vină egală, de regulă mama are prioritate dacă nu are alte tinichele agățate de coadă.
în ce privește casa, nu are nici un drept de proprietate, poate eventual să ceară (și să primească sau nu) o sultă dacă poate dovedi că a avut o contribuție/investiție considerabilă în locuința comună.
Daca e violent si puteti proba, puteti cere un ordin de restrictie si protectie. Asa ati scapa mai repede de el din casa.
Daca nu il obtineti si nu vrea sa plece, va trebui sa actionati tot in instanta pentru evacuare.
Evacuarea sotului violent daca nu merge cum spunea colega.
Vina in divort nu influienteaza partajul si locuinta copilului.
Multumesc frumos pentru raspuns!
daca sunteti unica proprietara puteti sa-l dati oricand afara, simplu. nu are nici un drept locativ
daca e violent ar fi bine sa promovati un ordin de protectie ca sa va protejati.
in rest, cu divortul , mai verificati si dvs. la judecatorie ce se intampla....si pe portal.just.ro

Alte discuții în legătură

Divort suteanu maria suteanu maria Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Cerere reconvenþionalã sau întâmpinare? ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi, căsătoriţi în anul 2000, cănd soţul avea casă construită, iar soţia era divorţată de primul soţ şi avea în ... (vezi toată discuția)
Procedura instanta civila blueelf08 blueelf08 Buna ziua! Am depus un dosar ptr exercitarea autoritatii parintesti in aprilie. Pe comunicarile primite de la instanta, partea parata are un termen de depunere ... (vezi toată discuția)