avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

Buna seara,
Revin la subietul anterior din aprilie 2013. Mentionez ca am intentat actiune de divort in 25.06.2013. Pana acum mi s-au cerut doar completari la cererea depusa, inca nu s-a stabilit nicio sedinta si nu s-a trimis sotului meu nicio informare pentru intampinare. Pe el l-am informat eu, reactiile lui au fost ca si pana acum (violenta verbala si fizica) dar sustine ca eu voi avea de pierdut ca urmare a acestei actiuni.
Va rog fruos sa ma informati care sunt drepturile lui in casa (sunt unic proprietar ca urmare a mostenirii de la parinti) in conditiile in care am solicitat desfacerea casatoriei din vina ambelor parti? Faptul ca mi-am recunoscut partea de vina poate influenta incredintarea minorului si dreptul sotului de a locui in casa mea si dupa divort (daca eu nu sunt de acord)?
Multumesc din nou pentru sprijin!
Cel mai recent răspuns: mica-mihaela , utilizator 07:41, 10 Mai 2014
Buna ziua,

La procesul de anul trecut eu sunt reclamant iar sotul meu e parat, conform celor mentionate pe portalul judecatoriei Brasov.
In 09.04.2014 figureaza ultima modificare, ca urmare a singurei sedinte (in 04.04.2014) iar ca rezolutie este trecut "respingere actiune reconventionala".
Va rog frumos sa-mi spuneti ce inseamna asta si la ce ar trebui sa ma astept.
Sotul meu a primit o instiintare de la Judecatoria Brasov dar bineinteles ca nu-mi spune ce scrie in ea, nu stiu nici cine era destinatarul sau daca a mai fost ceva si pe numele meu. Nu mai comunicam absolut nimic in afara injuriilor pe care le aud zilnic.
Multumesc frumos pentru ajutor!
Daca vreti sa ne faceti un sumar al evenimentului.. ati cerut divortul in 2013 si ati avut infatisare in aprilie 2014 ?
Cert e ca daca sotul a depus cerere reconventionala si s-a respins.. inseamna ca nu era ceva in regula cu ce a cerut..
Pana la urma, ati divortat sau nu ? L-ati dat afara sau locuiti impreuna ?
Buna ziua,
Sumarul este urmatorul: in iunie 2013 am depus cerere pentru divort din vina ambelor parti. Pentru ca a urmat vacanta Instantei, am primit o citatie pentru completarea datelor in octombrie 2013. Am completat in scris motivele in noiembrie iar in decembrie a primit si sotul meu toate datele cu mentiunea de a face intampinare (pe care el a depus-o in ianuarie 2014, cu solicitarea de a se desface casatoria din vina mea exclusiva). Pentru ca el nu a avut dosarul complet, a primit in februarie 2014 citatie pentru completare. In martie 2014 sotul meu a completat partial datele cerute iar Instanta a hotarat in aprilie 2014 anularea cererii reconventionale ("anuleaza actiunea reconventionala formulata de paratul-reclamant reconventional prin sedinta publica din 04.04.2014).
In 06 mai 2014 am primit eu o comunicare, citez "va comunicam intampinarea si faptul ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari, aveti obligatia de a depune raspuns la intampinare. Depuneti documentele solicitate si inscrisurile doveditoare, cf.art.150 NCPC.":
Concluzia pe scurt este: pana acum, luna mai 2014, nu am avut nicio infatisare pentru acest proces pe care l-am deschis in 25.06.2013, in fiecare luna s-au cerut si s-au depus diferite completari, suntem in continuare casatoriti si locuim in aceasi casa, exista scandaluri zilnice cu violente verbale si fizice si eu chiar nu stiu ce sa mai fac!!!
Va rog frumos sa-mi comunicati ce trebuie sa mai depun eu daca lui i-au anulat actiunea de intampinare si de ce nu se stabileste inceperea procesului propriuzis? Pentru ca nu ma reprezinta niciun avocat, prin amanarea tot cu cate ceva cate o luna se incearca nervii reclamantului (ca poate acesta renunta intr-un final!) ?
Chiar nu stiu cat mai pot rezista si ce ar trebui sa fac; sa-l fortez pe el sa ma loveasca in asa fel incat sa-mi lase semne, sa ne scoatem ochii si sa distrugem copiii de tot sau ce mi se cere ca sa pot divorta odata?
Cu respect, va multumesc frumos pentru intelegerea de care dati dovada si pentru sfaturile pertinente pe care le primesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort suteanu maria suteanu maria Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Cerere reconvenþionalã sau întâmpinare? ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi, căsătoriţi în anul 2000, cănd soţul avea casă construită, iar soţia era divorţată de primul soţ şi avea în ... (vezi toată discuția)
Procedura instanta civila blueelf08 blueelf08 Buna ziua! Am depus un dosar ptr exercitarea autoritatii parintesti in aprilie. Pe comunicarile primite de la instanta, partea parata are un termen de depunere ... (vezi toată discuția)