avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, evacuare fosti proprietari
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, evacuare fosti proprietari

Buna ziua!
Am adjudecat un imobil prin licitatie publica, ieri am ridicat actul de adjudecare de la executorul judecatoresc...întrebările mele sunt urmatorile..ce procedura urmează acestui act? Exista vreo posibilitate de a-i evacua pe fostii proprietari până de sărbători? Mentionez faptul ca nici noi nu avem locuință si știu că avem in favoarea noastră Codul de procedură civila care stipulează aceasta mentiune...bănuiesc că trebuie sa ne adresăm unui executor, dar mai departe ce se întâmplă?
Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:20, 13 Decembrie 2013
După ce am obținut actul de adjudecare de la executorul judecatoresc, ce este de făcut? Trebuie sa intabulam imobilul, sa l inscriem in CF?
Prin actul de adjudecare,executorul judecatoresc va dispune prin incheiere inscrierea dreptului dvs de proprietate in cartea funciara
Actele sunt una, iar ca sa ii dea afara pe aia si sa intre ei in casa e alta. Pun pariu ca executorul s-a spalat pe maini cu evacuarea. Nu o sa fac asa ceva fara o hotarare judecatoreasca si alti bani.
Domnule Trandafir, va rog sa va pronuntati doar acelor aspecte pe care le cunoasteti si doar dupa ce verificati atent informatiile pe care le detineti!

Nu este necesara nicio hotarare de evacuare, actul de adjudecare este titlu executoriu impotriva fostilor proprietari si a tuturor celor care locuiesc in imobil fara un titlu opozabil adjudecatarului.
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
ContSters214341, utilizator
Sa înțeleg ca ne putem adresa oricărui executor judecatoresc numai cu actul de adjudecare si, in acest fel, ii putem evacua pe fostii proprietari?

Alte discuții în legătură

Termen executare silita tuilleries tuilleries Buna dimineata! Va rog sa imi raspundeti la o intrebare:apartamentul meu a fost vandut prin executare silita.Cel care l-a cumparat are termen pana la ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil executare silita corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Doresc sa imi clarific cateva aspecte privind procedura de vanzare a unui imobil executat silit. Am gasit un anunt despre vanzarea unui imobil ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat la licitație un imobil executat silit, locuit de rude ale fostului proprietar. cum pot intra în posesie dacă ei nu vor să-l elibereze? lala21 lala21 Bună ziua,am cumpărat un apartament la licitație, am toate actele, dar cine locuiește acolo nu vrea sa părăsească apartamentul(nu sunt foștii ... (vezi toată discuția)