avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, evacuare fosti proprietari
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, evacuare fosti proprietari

Buna ziua!
Am adjudecat un imobil prin licitatie publica, ieri am ridicat actul de adjudecare de la executorul judecatoresc...întrebările mele sunt urmatorile..ce procedura urmează acestui act? Exista vreo posibilitate de a-i evacua pe fostii proprietari până de sărbători? Mentionez faptul ca nici noi nu avem locuință si știu că avem in favoarea noastră Codul de procedură civila care stipulează aceasta mentiune...bănuiesc că trebuie sa ne adresăm unui executor, dar mai departe ce se întâmplă?
Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:20, 13 Decembrie 2013
Jocandi Causa a scris:
va rog sa va pronuntati doar acelor aspecte pe care le cunoasteti si doar dupa ce verificati atent informatiile pe care le detineti!

@Jocandi Causa,
V-ar mira sa zicem (sa presupunem) ca exista acolo un drept real de abitatie inscris la cf inainte de executarea silita si pe care adjudecatarul sa nu il cunoasca?
2) Cum va explicati ca adjudecatarul dupa ce a cumparat casa de la (prin) executor sa vina pe un forum si sa orbecaie sa isi afle drepturile? NU era normal ca toate aceste discutii sa fie transate cu executorul din 3 vorbe in urma licitatiei?
De ce nu i-a spus executorul adjudecatarului simplu : "Stai linistit ca la primavara eu ii scot pe fostii din casa si tu te muti?" Era foarte simplu. De ce nu a facut-o? De ce?
3) Dvs. nu sesizati ca ceva este in neregula aici, atata timp cat noul proprietar cauta solutii in mintea sa pe la alti executori si pe forumuri? Nu va bat la ochi toate aceste lucruri?

P.S.nu mai intervin pe acest topic.
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
trandafir2, moderator
Nu avem de ce presupune ca exista, daca ar exista ar fi fost in caietul de sarcini.

De ce nu i-a spus executorul adjudecatarului simplu : "Stai linistit ca la primavara eu ii scot pe fostii din casa si tu te muti?" Era foarte simplu. De ce nu a facut-o? De ce?

Poate pentru ca nu l-a intrebat.
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
@Trandafir 2

1. Incercati sa va motivati acum eroarea divagand catre subiecte ce exced spetei de fata. Unde in topic se face vorbire despre un drept de habitatie? Daca ati fi citit cu atentie acest topic, ati fi vazut ca nu se discuta decat despre evacuarea fostilor proprietari. La asta ati raspuns dvs gresit ca ar fi nevoie de o hotarare. Nu este adevarat, nu aveti voie sa induceti in eroare utilizatorii.
Suntem aici ca sa ajutam, nu sa incurcam.
2.Asta fac toti utilizatorii, nu au bani de avocat si vin aici pentru a fi ajutati. Noi suntem aici ca sa ii ajutam. Sfatul dvs gresit e menit a-i incurca.
3.Nu este nimic in neregula, nu inteleg ce vedeti dvs a nu fi in regula. Daca aveti dubii, inainte de a sfatui prost, informati-va si apoi dati sfatul. Asa procedeaza un profesionist.

p.s. Va multumesc pentru hotararea pe care ati luat-o!
In toata povestea aceasta, trebuie sa se achite si intretinerea la as. prop. Nu cred ca vechii proprietari - chiar daca le faceti un bine lasandu-i in apartament cateva luni - ar avea vreo intentie in acest sens. Dar depinde, poate gresesc eu, fiind patit...
In aceste conditii, autorul topicului trebuie sa stie exact ce are de facut, sa meraga si pe la as. prop., sa-si inregistreze apartamentul si sa comunice data mutarii efective in locuinta si poate cade la o intelegere cu fostii proprietari. Oricum, autorul topicului este proprietar cu data adjudecarii locuintei. Sunt destule complicatii cu achizitionarea locuintelor prin licitatie publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen executare silita tuilleries tuilleries Buna dimineata! Va rog sa imi raspundeti la o intrebare:apartamentul meu a fost vandut prin executare silita.Cel care l-a cumparat are termen pana la ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil executare silita corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Doresc sa imi clarific cateva aspecte privind procedura de vanzare a unui imobil executat silit. Am gasit un anunt despre vanzarea unui imobil ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat la licitație un imobil executat silit, locuit de rude ale fostului proprietar. cum pot intra în posesie dacă ei nu vor să-l elibereze? lala21 lala21 Bună ziua,am cumpărat un apartament la licitație, am toate actele, dar cine locuiește acolo nu vrea sa părăsească apartamentul(nu sunt foștii ... (vezi toată discuția)