avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Condiții înființare revistã de cãtre ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Condiții înființare revistã de cãtre ONG

Care sunt condițiile și pașii necesari înființări unei reviste de către un ONG (asociație de studenți).

Menționez că se dorește ca revista să fie vândută!
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2013
Marius_Ang, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:22, 18 Decembrie 2013
Trebuie sa obtineti ISSN de la Biblioteca Nationala. Informatii si procedura cititi la adresa [ link extern ]
De fapt PUTETI si E RECOMANDAT sa obtineti ISSN, dar nu e obligatoriu. O revista poate fi publicata si fara ISSN, nu e nimic ilegal, dar e pacat daca o editati sa nu obtineti si ISSN, alocarea fiind gratuita. Editarea si vanzarea revistei e activitate economica directa si deci revista trebuie ca in continut sa fie legata de profilul asociatiei, si mai e acea conditie (controversata dpdv al interpretarii) a caracterului subsidiar al activitatii economice fata de cea non-profit, ideea este ca editarea revistei sa nu devina principala activitate, ca atunci se pune problema legalitatii activarii asociatiei ca ar fi mai mult o firma mascata in ONG. In asemenea caz problema se rezolva prin infiintarea de catre ONG a unui SRL prin care sa isi desfasoare activitatea economica, si atunci nu mai sunt constrangeri nici cu privie la profilul activitatii economice nici ref. volumul ei comparat cu cel al activitatii fara scop lucrativ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare revista ares_edy ares_edy In primul rand Buna Ziua! Am o mare nelamurire in ceea ce priveste inregistrarea numelui unei reviste Am infiintat un SRL cu dom de activitate specific ... (vezi toată discuția)
Editare revista de catre un ong freestate freestate Buna ziua. Sunt presedintele ONG-ului Clubul de Turism si Arte ESCAMONDE Ploiesti si as dori sa aflu daca ONG-ul nostru poate infiinta si publica o revista. ... (vezi toată discuția)
Salariu membru fondator asociatie alex12345 alex12345 Buna ziua, Doresc infiintarea unei asociatii si am 3 nelamuriri: 1. asociatia va derula diverse proiecte in mai multe domenii (educatie, sport, activitati ... (vezi toată discuția)