avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru al doilea copil???
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru al doilea copil???

Am nascut acum 3 luni si iar sunt insarcinata...
Asta nu e o problema DAR cum va fi cu indemnizatia?
O sa cresc 2 copii cu 800 de lei pe luna? se mai da ceva pentru al doilea copil?
Am inteles de la cineva ca pe perioada care se suprapune, adica pana cand face primul copil 2 ani, voi primi un stimulent de 600 ron!!!!! indiferent de salariu.
Apoi dupa ce primul face 2 ani, voi primi indemnizatia normal pentru al doilea bebe, atat cat luam pentru primul.bebe.
Daca e adevarat,mi se a da si mie la fel? pentru ca la mine sotul a intrat in concediul de crestere a copilului.
Sau daca nu e nimic adevarat cum e? se mai da ceva pentru al doilea bebe?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:23, 13 Decembrie 2013
1. Nu se intampla nimic rau.

2. Dupa ce se termina indemnizatia pentru CCC1 va primi indemnizatie pentru CCC2 daca procedeaza asa cum am spus intr-o interventie anterioara.

3. Dupa aceea isi gaseste un alt loc de munca.
Daca suneti dragut imi puteti spune tot ce trebuie sa facem!
Adica cand trebuie sa bagam actele pentru CCC2,ce acte ne trebuie de unde sa luam actele,etc? adica tot ce trebuie sa facem pas cu pas.
Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2013
Corina271, utilizator
1. Mergeti la Primarie si solicitati lista cu actele necesare pentru indemnizatia pentru CCC.

2. Sotul face cerere catre angajator prin care solicita suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC.

3. - Cu o copie dupa decizia de suspendare a CIM si cu celelalte acte se prezinta la Primarie unde completeaza cererea tip pentru indemnizatia pentru CCC.
- Deoarece dvs. nu puteti benficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie) sotul poate solicita CCC inceoand cu data nasterii copilului.

4. Va redau aici lista cu actele necesare (cu caracter general) dar trebuie sa mergeti si la Primarie sa luati lista specifica situiatiei dvs. deoarece este posibil sa va ceara si alte acte iar unele acte nu se potrivesc situatiei dvs.:

• actul de identitate al solicitantului;
• certificatul de nastere al copilului si, dupa caz, livretul de familie;
• certificatul de persoana cu handicap al copilului, dupa caz;
• adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte indeplinirea conditiilor;
• adeverinta eliberata de platitorul indemnizatiei de maternitate sau, dupa caz, alte dovezi, din care sa reiasa ultima zi de concediu de maternitate;
• declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca solicitantul nu beneficiaza in acelasi timp de indemnizatie de maternitate
• declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca celalalt parinte natural sau, dupa caz, o alta persoana (parinte adoptiv, tutore) nu beneficiaza de aceleasi drepturi;
• declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca solicitantul se ocupa de cresterea si ingrijirea copilului si ca acesta nu este incredintat sau dat in plasament nici unui organism privat autorizat sau serviciu public autorizat ori unei persoane fizice;
• dovada eliberata de autoritatile competente, de angajatori sau, dupa caz, declaratie pe
propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul se afla in concediu pentru cresterea copilului;
• dovada eliberata de autoritatile competente sau, dupa caz, declaratie pe propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare;
• dovada eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte incadrarea solicitantului intr-una din situatiile speciale de eligibilitate (au beneficiat in ultimele 12 luni de indemnizatie de somaj, si-au insotit sotul/sotia intr-o misiune permanente in strainatate etc.)
• alte acte necesare, dupa caz, stabilirii dreptului, prevazute in normele metodologice pentru aplicarea prevederilor OUG 111/2010.

5. Dar nu inteleg ceva: intr-un mesaj anterior spuneati ca sotul este in CCC iar acum vreti sa stiti cum se procedeaza pentru a intra in CCC (!?).
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Da este in CCC pentru primul copil,dar cum vam spus urmeaza al doilea copil si dupa cum vam spus el a demisionat.
Deci eu ma refeream daca pentru al doilea copil ni se mai da ceva in cazul in care el a demisionat?
Si daca da,ce trebuie sa facem?
1. Cititi raspunsul mei din 11 decembrie unde am scris cum sa procedati.

2. Intr-un alt raspuns v-am spus ca intra din CCC1 in CCC2 chiar daca a demisionat de la locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc pentru al doilea copil corladi corladi Buna ziua, sunt in ccc 2 ani cu primul copil, acum sunt insarcinata cu al doilea, cand il voi naste, primul copil va avea varsta de 1 an 6 luni, daca deja stau ... (vezi toată discuția)
Acte necesare indemnizatie pentru al doilea copil Luiza80 Luiza80 Buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti ce acte trebuie sa depun pentru a primii indemnizatia pentru al doilea copil, primul copil implineste 2 ani pe 3 ... (vezi toată discuția)
Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)